Venøbøf

...den originale fra Venø Kro

 

OBS!!!
Anvend HVIDLØGS-PULVER og ikke hvidløgs-salt som det fejlagtigt angives talrige steder !

Tid: 30 min.
Personer: 4
Credits: Fru Schrøder, Venø Kro

Ingredienser

  • Ca. 1 kg. velhængt okseinderlår (f.eks. roastbeef)
  • Hvidløgspulver
  • Peber og salt
  • Margarine til stegning

    Fremgangsmåde

  • Skær kødet i ganske tynde skiver - 2-3 mm. tynde.
  • Kødskiverne lægges på bage- papir og drysses med hvidløgspulver (SPAR IKKE PÅ HVIDLØGSPULVERET !!) samt peber og salt
  • De lynsteges i en meget varm pande med lidt margarine med den dryssede side nedad, - drysses på den anden side (undlad salt), vendes og steges færdig.
  • Pas på ikke at stege kødet helt igennem, - der må gerne være en lille rød bræmme i midten, - så det skal gå kvikt.
  • Det stegte kød lægges i et forvarmet fad el. skål.
  • Når stegningen er færdig, smeltes en stor klat smør i panden.
  • Smørret hældes over kødet, der nu er klar til servering.

    Servering

    Serveres med kartofler (gerne asparges eller nye danske), Venøbøf-salat, samt den røde Venøbøf-dressing og den grøn-hvide Venøbøf-dressing. Man kan også udskifte den originale salat med Avocadosalat - der er lidt mere spændende.