Yorkshire pudding

...klassisk engelsk tilbehør til søndagsmiddagen

 

Klassisk engelsk tilbehør, der går godt til alt, men i særdeleshed er godt sammen med noget kød.

Tid: 60 min.
Personer: 4
Credits: Brdr. Price

Ingredienser

  • 250 g mel
  • 1 tsk. salt
  • 4 stk. æg
  • 2 stk. æggeblommer
  • 3 dl mælk
  • 3 dl vand

    Fremgangsmåde

  • Yorkshire pudding tilberedes, mens stegen hviler, da de skal serveres rygende varme.
  • Kom mel og salt i en skål, rør æggene i og derpå vand og mælk.
  • Pisk dejen grundigt igennem, så der ikke er klumper, og lad den hvile i mindst 30 minutter.
  • Man kan enten lave én stor Yorkshire pudding eller en pr. kuvert. Vælger man det sidste, kan man bruge store muffin-forme.
  • Der kommes fedtstof i formene, gerne afsmeltet fedt fra stegen. Er der ikke nok, må man supplere med olivenolie.
  • Der skal være ca. 0,5 cm i hver form. Sæt formene i ovnen og hæv varmen til 220°.
  • Når fedtstoffet er rygende varmt, hælder man dej i formene og sætter dem tilbage i ovnen i ca. 20 minutter, til de er hævet flot op og er gyldenbrune.

    Servering

    Serveres f.eks. til Engelsk roastbeef med roast potatoes, glaserede gulerødder, sovs og peberrodscreme.