Yorkshire pudding
...klassisk engelsk tilbehør til søndagsmiddagen
Klassisk engelsk tilbehør, der går godt til alt, men i særdeleshed er godt sammen med noget kød.
Tid: 60 min.
Personer: 4
Credits: Brdr. Price
|
Ingredienser
250 g mel
1 tsk. salt
4 stk. æg
2 stk. æggeblommer
3 dl mælk
3 dl vand
Fremgangsmåde
Yorkshire pudding tilberedes, mens stegen hviler, da de skal serveres rygende varme.
Kom mel og salt i en skål, rør æggene i og derpå vand og mælk.
Pisk dejen grundigt igennem, så der ikke er klumper, og lad den hvile i mindst 30 minutter.
Man kan enten lave én stor Yorkshire pudding eller en pr. kuvert. Vælger man det sidste, kan man bruge store muffin-forme.
Der kommes fedtstof i formene, gerne afsmeltet fedt fra stegen. Er der ikke nok, må man supplere med olivenolie.
Der skal være ca. 0,5 cm i hver form. Sæt formene i ovnen og hæv varmen til 220°.
Når fedtstoffet er rygende varmt, hælder man dej i formene og sætter dem tilbage i ovnen i ca. 20 minutter, til de er hævet flot op og er gyldenbrune.
Servering
Serveres f.eks. til Engelsk roastbeef med roast potatoes, glaserede gulerødder, sovs og peberrodscreme.