Pitabrød

...nemme, lækre og sprøde

 

TIP:
Opskriften her er til 12 pitabrød i "normalstørrelse". Man kan selvfølgelig også lave 8 store eller 16 små pitabrød.

Pita eller pitabrød er et rundt hvede fladbrød med gær. Pita er det græske ord for flad. Pitabrød kommer fra, og er meget brugt i det Græske køkken og ellers i middelshavsregionen. Brødet har traditionelt været brugt til at dyppe i hummus og lignende sovse, samt til at servere madretter som falafel og shawarma i.

Tid: 1t 30 min.
Antal: 12 stk.
Credits: madenimitliv.dk

Ingredienser

  • 6 dl. vand (lillefingervarmt)
  • 1 pk. gær
  • 2 spsk. olie
  • 4 tsk. salt
  • 4 tsk. sukker
  • 950 g. hvedemel (+ lidt ekstra til udrulning)

    Fremgangsmåde

  • Udrør gær i vandet og tilsæt olie, salt, sukker og hvedemel.
  • Ælt til en blank og smidig dej og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
  • Slå dejen sammen og del den i 12 lige store boller.
  • Brug en kagerulle og rul bollerne ud til pitabrød med en diameter på 10-12 cm på et meldrysset bord.
  • Lad pitabrødene hæve let på køkkenbordet, imens ovnen varmes op.
  • Beklæd 2 bageplader med bagepapir, sæt dem i ovnen og varm ovn og bageplader op til 225°.
  • Tag pladerne ud og læg pitabrødene på de varme plader.
  • Sæt pladerne tilbage i ovnen og bag pitabrødene ved 225° (varmluft) i 10-14 minutter til de er gyldne i kanterne og fint hævede på midten.
  • Tag brødene ud og lad dem afkøle let på bageristen, inden de flækkes og fyldes med diverse lækre ting og sager.

    Servering

    Lun pitabrødene i ovnen i 3-5 min. på 175°. Fyld dem efterfølgende med f.eks. falafel, shawarma, kylling, salat og dressing.