Pitabrød
...nemme, lækre og sprøde
TIP: Opskriften her er til 12 pitabrød i "normalstørrelse". Man kan selvfølgelig også lave 8 store eller 16 små pitabrød.
Pita eller pitabrød er et rundt hvede fladbrød med gær. Pita er det græske ord for flad. Pitabrød kommer fra, og er meget brugt i det Græske køkken og ellers i
middelshavsregionen. Brødet har traditionelt været brugt til at dyppe i hummus og lignende sovse, samt til at servere
madretter som falafel og shawarma i.
Tid: 1t 30 min.
Antal: 12 stk.
Credits: madenimitliv.dk
|
Ingredienser
6 dl. vand (lillefingervarmt)
1 pk. gær
2 spsk. olie
4 tsk. salt
4 tsk. sukker
950 g. hvedemel (+ lidt ekstra til udrulning)
Fremgangsmåde
Udrør gær i vandet og tilsæt olie, salt, sukker og hvedemel.
Ælt til en blank og smidig dej og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
Slå dejen sammen og del den i 12 lige store boller.
Brug en kagerulle og rul bollerne ud til pitabrød med en diameter på 10-12 cm på et meldrysset bord.
Lad pitabrødene hæve let på køkkenbordet, imens ovnen varmes op.
Beklæd 2 bageplader med bagepapir, sæt dem i ovnen og varm ovn og bageplader op til 225°.
Tag pladerne ud og læg pitabrødene på de varme plader.
Sæt pladerne tilbage i ovnen og bag pitabrødene ved 225° (varmluft) i 10-14 minutter til de er gyldne i kanterne og fint hævede på midten.
Tag brødene ud og lad dem afkøle let på bageristen, inden de flækkes og fyldes med diverse lækre ting og sager.
Servering
Lun pitabrødene i ovnen i 3-5 min. på 175°. Fyld dem efterfølgende med f.eks. falafel, shawarma, kylling, salat og dressing.