Hummus

...Mellemøstens klassiker

 

TIP:
Prøv at variere med lidt karry, koriander, sød eller røget paprika er også skønt i hummus.

Hummus er fantastisk og her er opskriften opskriften på den lækreste hummus, som er perfekt og som er nem at lave.

Hemmeligheden er god olivenolie og at smage til med citron, til den er helt perfekt. En anelse vand gør den blot ekstra cremet og luftig.

Tid: 10 min.
Personer: 4
Credits: valdemarsro.dk

Ingredienser

  • 1 spsk. tahin
  • 1 citron, saften herfra
  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 knivspids cayenne peber
  • Flagesalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 3 spsk. koldt vand + evt 1 isterning

    Fremgangsmåde

  • Start med at komme tahin og citronsaft i blenderen eller foodprocessoren og kør i et minut.
  • Tilsæt derefter alle de andre ingredienser og kør i yderligere et minut.
  • Tilsæt evt lidt ekstra koldt vand, hvis konsistensen ønskes mere cremet. Hummus må endelig ikke være tør.
  • Smag til med citron, salt og mere olie eller vand til konsistensen er som ønsket