Shawarma
Tid: 20 min. (samt trækketid)
Personer: 4
|
Ingredienser
500-600 g. oksekød i strimler
Krydderiblanding
2 tsk. garam masala
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt chili
1 tsk. revet muskatnød
1 tsk. paprika
1 tsk. stødt peber
1 tsk. salt
0,5 tsk. stødt nellike
2 fed knust hvidløg
1 spsk. creme fraiche
Raps- eller solskikkeolie
Fremgangsmåde
Rør krydderierne godt sammen.
Tilsæt olie, så blandingen bliver flydende.
Rør en spsk. (En rigtig ske, ikke en måleske) creme fraishe i.
Puds kødet (okse, kylling, lam, gris) for sener og skær det i strimler og små stykker på ca. 2 cm.
Bland kødet i marinaden – rør det godt sammen.
Mariner kødet så længe som muligt i køleskab – gerne flere timer.
Steg kødet på en meget varm pande UDEN fedtstof.
Rør ofte – hold den høje temperatur og forvent, at creme fraichen udskiller lidt vand.
Steg ca. i 5 minutter (forvent ikke stegeskorpe, for så får kødet for meget).
Tag kødet af panden (evt. med en hulske) og læg det på et skærebræt.
Grovhak nu kødet lidt (bare til ca. halv størrelse)
Servering
Server med pitabrød, salat og creme fraiche-dressing.