Shawarma

 

Tid: 20 min. (samt trækketid)
Personer: 4

Ingredienser

  • 500-600 g. oksekød i strimler

    Krydderiblanding

  • 2 tsk. garam masala
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt chili
  • 1 tsk. revet muskatnød
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. stødt peber
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 tsk. stødt nellike
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 spsk. creme fraiche
  • Raps- eller solskikkeolie

    Fremgangsmåde

  • Rør krydderierne godt sammen.
  • Tilsæt olie, så blandingen bliver flydende.
  • Rør en spsk. (En rigtig ske, ikke en måleske) creme fraishe i.
  • Puds kødet (okse, kylling, lam, gris) for sener og skær det i strimler og små stykker på ca. 2 cm.
  • Bland kødet i marinaden – rør det godt sammen.
  • Mariner kødet så længe som muligt i køleskab – gerne flere timer.
  • Steg kødet på en meget varm pande UDEN fedtstof.
  • Rør ofte – hold den høje temperatur og forvent, at creme fraichen udskiller lidt vand.
  • Steg ca. i 5 minutter (forvent ikke stegeskorpe, for så får kødet for meget).
  • Tag kødet af panden (evt. med en hulske) og læg det på et skærebræt.
  • Grovhak nu kødet lidt (bare til ca. halv størrelse)

    Servering

    Server med pitabrød, salat og creme fraiche-dressing.