Ossobuco
...ægte simremad
TIP: Ossobucoen skal sættes i ovnen i god tid, men risotten skal til gengæld tilberedes lige før servering, så den er frisk, blød og dampende varm.
Ossobuco er en ægte norditaliensk simreklassiker, der mere eller mindre passer sig selv i ovnen. Den gyldne safranrisotto (også kendt som risotto alla milanese, altså risotto fra Milano) og den friske, vitaminrige gremolata er det helt originale tilbehør til ossobuco, som løfter retten til en sand madfest.
Tid: 3 timer.
Personer: 4
Credits: spisbedre.dk
|
Ingredienser
4 kalveskanke a ca. 250 g
2 fed hvidløg
2 løg
3 gulerødder
3 stilke bladselleri
1 lille fennikel (kan undværes)
3 dl. tør hvidvin
1 ds. flåede tomater
1 laurbærblad
3 stilke frisk timian
4 stilke merian
Olivenolie til stegning
Salt og peber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 150°.
Brun kalveskankene på begge sider i lidt olie i en gryde. Læg dem i et stort ovnfast fad (gerne med tilhørende låg) eller en bradepande, og krydr med salt og peber.
Pil og hak hvidløg og løg. Skræl gulerødder, og rens bladselleri og fennikel. Snit alle grøntsagerne fint.
Steg grøntsagerne i gryden, hvor du stegte kødet, og fordel dem hen over kødet.
Kog hvidvin og flåede tomater op i gryden, og hæld det over kødet.
Læg laurbærblad, timiankviste og meriankviste ved, og dæk fadet med et låg eller alufolie.
Sæt retten i ovnen i ca. 2 timer og 30 minutter.
Servering
Helt traditionelt serveres ossobuco med safran-risotto og gremolata.