Safran-risotto

 

TIP:
Rester af kold risotto kan pandesteges i lidt smør a la klatkager og bruges som tilbehør til fx en stegt svinekotelet eller et stykke kylling.

Tid: 20 min.
Personer: 4
Credits: Ugebladet Søndag

Ingredienser

  • 2 skalotteløg
  • 25 g. smør
  • 200 g. risottoris
  • 0,1 g. safrantråde
  • 1 dl. hvidvin
  • 8 dl. hønse- eller oksebouillon (evt. mere)
  • 30 g. friskrevet parmasan

    Fremgangsmåde

  • pil og hak skalotteløgene fint
  • Steg dem klare i smør i en gryde.
  • Tilsæt risene og safran og varm det igennem.
  • Tilsæt hvidvin og kog det kraftiget ind.
  • Tilsæt bouillon og kog under jævnlig omrøring i ca. 20 minutter.
  • Tilsæt mere bouillon hvis risottoen bliver for fast før risene er møre.
  • Tag risottoen af varmen, rør parmasanosten i og smag til med salt og peber.

    Servering

    Serveres straks, f.eks. til Ossobuco.