Sticky toffee pudding

...bastant engelsk dessert

 

TIP:
Det er en ret tung dessert, så spis ikke for meget inden du skal have dessert.

Sticky toffee pudding, også kendt som STP eller som sticky date budding i Australien og New Zealand, er en britisk / engelsk dessert bestående af en meget fugtig svampekage, lavet med finhakket dadler, dækket af en toffee sauce og ofte serveret med en vaniljesovs eller vanilleis. Denne version er dog uden dadler.

Tid: 2 timer, 30 min.
Personer: 6
Credits: Brdr. Price

Ingredienser

  • 175 g. blødt smør
  • 175 g. muscovadosukker
  • 175 g. mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. mørk sirup
  • 3 stk. æg

    Fremgangsmåde

  • Rør smørret hvidt enten med elpisker eller i røremaskinen.
  • Tilsæt muscovadosukker og rør igen til blandingen bliver let og luftig.
  • Tilsæt sirup og rør igen.
  • Tilsæt æggene et ad gangen og vend melet blandet med bagepulveret forsigtigt i.
  • Smør buddingformen grundigt og kom massen i.
  • Dæk formen med et dobbelt lag smurt folie og bind en snor rundt om, så der ikke slipper damp ud.
  • Kom formen i en stor gryde med ca. 5 cm vand. Læg låg på og damp buddingen i 2 timer. Fyld evt. lidt mere vand på undervejs.

    Servering

    Vend puddingen ud på et fad og server den med både Custard (vaniliesovs) og Toffeesovs (karamelsovs).