Custard
...engelsk valiniesovs
Custard er en kulinarisk tilberedning af æg med mælk eller fløde. Custard tykner pga. koagulationen af proteinerne i ægget ved at man langsom opvarmer blandingen.
Custard kan bruges på mange måder - f.eks. er en Cheesecake baseret på en custard og det er en Crème brûlée også. Og faktisk er en Quiche og en fritata også en custard.
I Danmark bruger man custard i f.eks. lagkager, linser og til flødeis.
Sådan en vaniliesovs som denne opskrift er til, kalder man det en crème Anglaise.
Tid: 30 min.
Personer: 6
Credits: Brdr. Price
|
Ingredienser
6 dl sødmælk
4 stk. æggeblommer
1 stang vanilje
3 spsk. sukker
3 spsk. maizena
Fremgangsmåde
Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem og stangen i en gryde sammen med mælken.
Lad det koge op og sæt det så til at trække i en tyve minutters tid.
Rør æggeblommerne med sukker og maizena til det bliver lyst.
Varm mælken op igen, fisk vaniljestangen op og hæld den varme mælk i æggeblandingen, mens der piskes.
Kom det hele tilbage i gryden og varm op til det tykner. Det må ikke koge.
Servering
Vaniljesovsen kan serveres lun eller kold efter behag - f.eks. til Sticky toffee pudding.