Custard

...engelsk valiniesovs

 

Custard er en kulinarisk tilberedning af æg med mælk eller fløde. Custard tykner pga. koagulationen af proteinerne i ægget ved at man langsom opvarmer blandingen.

Custard kan bruges på mange måder - f.eks. er en Cheesecake baseret på en custard og det er en Crème brûlée også. Og faktisk er en Quiche og en fritata også en custard. I Danmark bruger man custard i f.eks. lagkager, linser og til flødeis.

Sådan en vaniliesovs som denne opskrift er til, kalder man det en crème Anglaise.

Tid: 30 min.
Personer: 6
Credits: Brdr. Price

Ingredienser

  • 6 dl sødmælk
  • 4 stk. æggeblommer
  • 1 stang vanilje
  • 3 spsk. sukker
  • 3 spsk. maizena

    Fremgangsmåde

  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem og stangen i en gryde sammen med mælken.
  • Lad det koge op og sæt det så til at trække i en tyve minutters tid.
  • Rør æggeblommerne med sukker og maizena til det bliver lyst.
  • Varm mælken op igen, fisk vaniljestangen op og hæld den varme mælk i æggeblandingen, mens der piskes.
  • Kom det hele tilbage i gryden og varm op til det tykner. Det må ikke koge.

    Servering

    Vaniljesovsen kan serveres lun eller kold efter behag - f.eks. til Sticky toffee pudding.