Svinekæber
...rødvinsbraisserede
Tid: 3-4 timer min.
Personer: 4
|
Ingredienser
500-600 gram svinekæber
1 løg
2 fed hvidløg (eller 1 kinesisk hvidløg)
1 gulerod
½ dåse hakkede tomater
½ flaske kraftig rødvin
Timian (½ tsk).
Rosmarin (½ tsk.)
Hele peberkorn
2 laurbærblade
Kalvefond (1 spsk.)
Fremgangsmåde
Hvis der er mange sener og fedt på kæberne, så pudses de.
Grøntsagerne skrælles og skæres i små stykker.
Dup svinekæberne tørre og brun dem i varm olie i en stegegryde.
Tag kæberne op og kom løg, hvidløg og gulerødder i og svits dem lidt.
Rør tomat, rødvin og kalvefond i og kom svinekæberne tilbage i gryden. Tilsæt vand så kæberne er dækket.
Tilsæt timian, rosmarin, peberkorn og laurbærblade.
Lad det simre i ca. 3 timer.
Kæberne tages op med en hulske.
Laurbærbladene tages op og blend skyen (med en stavblender).
Smag sovsen til, jævn den evt. og kom svinekæberne tilbage i sovsen.
Servering
Drysses evt. med hakket persille og serveres med små ovnkartofler eller kartoffelmos .