Karbonader
...mormormad par excellence
Kært barn har mange navne. Krebinetter eller karbonader?
Her serverer vi dem i en traditionel opskrift med hakket grisekød, paneret i rasp og stegt sprøde på panden.
Som tilbehør får du stuvede ærter og kogte gulerødder. Det er klassisk, og det er rent kræs!
Tid: 30 min.
Personer: 4
Credits: voresmad.dk
|
Ingredienser
500 g hakket svinekød (kalv- og flæskekød er også rigtigt godt)
1 æg
Rasp
1 tsk. fint salt
Et godt dask peber
Fremgangsmåde
Del kødet i fire og form fire karbonader, ca. 1,5 cm. høje.
Slå ægget ud på en tallerken og pisk det sammen med en gaffel.
På en anden tallerken blandes rasp med salt og peber.
Vend karbonaderne først i ægget og dernæst i raspen.
Lad smør og olie (eller margarine) blive gyldent på en pande ved god varme.
Steg karbonaderne ved middelvarme i 7 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
Servering
Serveres med kogte kartofler og stuvede ærter og gulerødder.