Karbonader

...mormormad par excellence

 

Kært barn har mange navne. Krebinetter eller karbonader? Her serverer vi dem i en traditionel opskrift med hakket grisekød, paneret i rasp og stegt sprøde på panden. Som tilbehør får du stuvede ærter og kogte gulerødder. Det er klassisk, og det er rent kræs!

Tid: 30 min.
Personer: 4
Credits: voresmad.dk

Ingredienser

  • 500 g hakket svinekød (kalv- og flæskekød er også rigtigt godt)
  • 1 æg
  • Rasp
  • 1 tsk. fint salt
  • Et godt dask peber

    Fremgangsmåde

  • Del kødet i fire og form fire karbonader, ca. 1,5 cm. høje.
  • Slå ægget ud på en tallerken og pisk det sammen med en gaffel.
  • På en anden tallerken blandes rasp med salt og peber.
  • Vend karbonaderne først i ægget og dernæst i raspen.
  • Lad smør og olie (eller margarine) blive gyldent på en pande ved god varme.
  • Steg karbonaderne ved middelvarme i 7 minutter på hver side, til de er gennemstegte.

    Servering

    Serveres med kogte kartofler og stuvede ærter og gulerødder.