Stuvede ærter og gulerødder

...ægte mormortilbehør

 

Den danske klassiker - perfekt til karbonader, men kan også bruges til en mængde andre retter.

Tid: 30 min.
Personer: 4
Credits: voresmad.dk

Ingredienser

  • Stuvede ærter og gulerødder
  • 4 gulerødder, ca. 300 g
  • 300 g bælgede ærter, gerne fra frost
  • 20 g smør
  • 2 spsk mel
  • 1 bundt persille, 20 g (kan undværes)
  • Lidt revet muskatnød (kan undværes)

    Fremgangsmåde

  • Skær gulerødderne i tern.
  • Kog gulerødderne 2-3 minutter i 3 dl letsaltet vand der lige dækker.
  • Rør mel og blødt smør til en smørbolle.
  • Rør den i gulerødderne og grøntsagsvandet.
  • Lad det koge et par minutter mens der røres.
  • Smag til med salt, peber og evt. muskatnød
  • Tilsæt ærter og varm igennem.

    Servering

    Drys evt. hakket persille over ved servering.