Stuvede ærter og gulerødder
...ægte mormortilbehør
Den danske klassiker - perfekt til karbonader, men kan også bruges til en mængde andre retter.
Tid: 30 min.
Personer: 4
Credits: voresmad.dk
|
Ingredienser
Stuvede ærter og gulerødder
4 gulerødder, ca. 300 g
300 g bælgede ærter, gerne fra frost
20 g smør
2 spsk mel
1 bundt persille, 20 g (kan undværes)
Lidt revet muskatnød (kan undværes)
Fremgangsmåde
Skær gulerødderne i tern.
Kog gulerødderne 2-3 minutter i 3 dl letsaltet vand der lige dækker.
Rør mel og blødt smør til en smørbolle.
Rør den i gulerødderne og grøntsagsvandet.
Lad det koge et par minutter mens der røres.
Smag til med salt, peber og evt. muskatnød
Tilsæt ærter og varm igennem.
Servering
Drys evt. hakket persille over ved servering.