Løgrelish
...perfekt til marokkansk lam
En sødmefuld, lidt støvet aroma kommer frem, når man anvender gurkemeje i store mængder som her.
Tid: 30 min.
Personer: 4l
Credits: Brdr. Price
|
Ingredienser
4 stk. store løg
1 smule olivenolie
1 spsk. gurkemeje
1 smule salt
1 smule peber
1 smule sukker
Fremgangsmåde
Skær løgene i tynde skiver.
Olivenolie - en anden, mere neutral olie kan også anvendes - varmes på panden.
Løgene steges for lav varme. De skal bliver klare og må ikke tage farve.
Efter 5-10 minutter kommes en spiseskefuld gurkemeje på og steger med.
Er der ikke nok væde på panden, så kom lidt vand på. Det koger væk under processen.
Godt med salt og peber.
Der burde være sukker nok i løgene til at gøre retten let sødmefuld - hvis ikke kommes en anelse sukker på.
Det skal nu bare simre for ganske lav varme. Man kan smide et låg over panden i noget af tiden, det holder på væden. Men til sidst skal det af, så retten kan koge ind til en passende konsistens. Det skal være som en kompot - blød, sødmefuld og venlig.
Servering
Serveres som tilbehør til f.eks. marokkansk lam.