Kartoffelpizza

...med mozzarella og rosmarin

 

TIP:
Hvis man ikke har tid til at lave pizzadej, kan man godt bruge en rulle færdigdej.....men det bliver ikke det samme.

Kartoffelpizza er en klassisk favorit. Lækker sprød med frisk mozzarella, rosmarin, groft salt og olivenolie.

Tid: 15 min (2 timer, hvis man laver dejen selv.
Personer: 4
Credits: valdemarsro.dk

Ingredienser

  • En halv portion pizzadej
  • 2 kartofler, skåret i tynde skiver
  • 0,5 - 1 løg, skåret i meget tynde skiver
  • 250 g. frisk mozzarella
  • 3 stængler frisk rosmarin
  • 2 spsk. olivenolie
  • Flagesalt
  • Sort peber, friskkværnet

    Fremgangsmåde

  • Drys lidt mel på køkkenbordet. Form en rund pizza med hænderne på bordet.
  • Arranger kartoffelskiverne i et tyndt lag.
  • Drys løgskiver ovenpå kartoflerne.
  • Smuldr mozarella groft over og læg et par kviste rosmarin på.
  • Bag på en brandvarm bageplade i forvarmet ovn ved 250° varmluft i 8-10 minutter eller til bunden er sprød.
  • Dryp den varme pizza med olivenolie og drys lidt flagesalt og friskkværnet peber på