Pizzadej

...en grundopskrift

 

TIP:
Har du ikke durummel, så bare brug hvedemel.

Hjemmelavet pizzadej er nem at lave selv, og hvis man skruer ned for gærmængden til omkring 4-5 g. og lader pizzadejen hæve i køleskabet i 16-24 timer, så bliver det faktisk endnu bedre! Se mere om mængden af gær og valg af mel under opskriften.

Tid: 60 min.
Antal: 2 stk. pizza
Credits: valdemarsro.dk

Ingredienser

  • 25 g. gær
  • 2,5 dl. vand
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 300 g. hvedemel
  • 300 g. durummel
  • 1 spsk. olivenolie, til at smøre skålen med
  • 1 spsk. hvedemel, ekstra til udrulning

    Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i en skål med det lunkne vand.
  • Bland hvedemel og durummel sammen.
  • Kom 1 dl mel, olivenolie og salt i og lidt efter lidt tilsættes resten af melet under omrøring og det æltes sammen til en smidig dej – tilsæt kun mel til dejen er smidig (der skal sandsynligvis mindre i, end angivet i opskriften)
  • Ælt dejen på bordet i et par minutter.
  • Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie.
  • Du må endelig ikke lade være med at bruge olie i dejen, for at spare på fedtet. Olien gør dejen smidig, nem at arbejde med og skorpen ekstra god.
  • Lad dejen hæve i 45 minutter til en time på køkkenbordet, men gerne længere tid på køl, hvis du har tid.
  • Derefter deles dejen i to og formes til to runde pizzaer på bordet. Den kan også lades være som den er og formes til en bradepandefirkant (stor pizza)
  • Lad ovnen varme op til 250° (over/undervarme eller grill) med bagepladen i ovnen, så den bliver varm. Eller endnu bedre brug en stenplade. Det gør bunden på pizzaen sprødere.
  • Kom pizzaen på pladen, fyld dit favoritfyld på og bag i ca 10 minutter, eller til bunden er sprød.