Hjemmelavet pizzadej er nem at lave selv, og hvis man skruer ned for gærmængden til omkring 4-5 g. og lader pizzadejen hæve i køleskabet i 16-24 timer, så bliver det faktisk endnu bedre! Se mere om mængden af gær og valg af mel under opskriften.
Tid: 60 min.
Antal: 2 stk. pizza
Credits: valdemarsro.dk
Ingredienser
25 g. gær
2,5 dl. vand
3 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
300 g. hvedemel
300 g. durummel
1 spsk. olivenolie, til at smøre skålen med
1 spsk. hvedemel, ekstra til udrulning
Fremgangsmåde
Opløs gæren i en skål med det lunkne vand.
Bland hvedemel og durummel sammen.
Kom 1 dl mel, olivenolie og salt i og lidt efter lidt tilsættes resten af melet under omrøring og det æltes sammen til en smidig dej – tilsæt kun mel til dejen er smidig (der skal sandsynligvis mindre i, end angivet i opskriften)
Ælt dejen på bordet i et par minutter.
Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie.
Du må endelig ikke lade være med at bruge olie i dejen, for at spare på fedtet. Olien gør dejen smidig, nem at arbejde med og skorpen ekstra god.
Lad dejen hæve i 45 minutter til en time på køkkenbordet, men gerne længere tid på køl, hvis du har tid.
Derefter deles dejen i to og formes til to runde pizzaer på bordet. Den kan også lades være som den er og formes til en bradepandefirkant (stor pizza)
Lad ovnen varme op til 250° (over/undervarme eller grill) med bagepladen i ovnen, så den bliver varm. Eller endnu bedre brug en stenplade. Det gør bunden på pizzaen sprødere.
Kom pizzaen på pladen, fyld dit favoritfyld på og bag i ca 10 minutter, eller til bunden er sprød.