Ravioli

...med skinke og romano

 

TIP:
Laver man ofte raviolier, så kan man jo overveje at anskaffe en pastamaskine, der udover at rulle dejen ud også kan "fremstille" raviolierne.

Tid: 90 min.
Personer: 4 (hovedret) eller 6 (forret)
Credits: food.com

Ingredienser

  • En portion pastadej
  • 250 g. ricotta
  • 50 g. revet romano
  • 1 æg, sammenpiskede
  • 75 g. prosciutto eller salami (hakket)
  • Revet muskatnød
  • Evt. salt og peber

    Fremgangsmåde

    Fyldet

  • Bland alle ingredienser til en sammenhængende masse
  • Smag til med salt og peber.

    Raviolien

  • Rul dejen ud med kagerulle.
  • Dejen skal rulles helt tyndt ud og stikkes så ud med en udstikker (eller et glas).
  • På hver pastacirkel kommer du en lille klat fyld. Ikke ret meget, for ellers kan de ikke lukkes....
  • Foldes dem midten, tryk dem sammen langs kanten og derefter trykkes med en gaffel et fint mønster - det gør også lige det sidste, for at de lukkes ordentligt.
  • Koges i en stor gryde med kogende vand tilsat en spiseskefuld olivenolie og et drys salt - i ca. 5 minutter.

    Servering

    Raviolien kan serveres med en tomatsovs - og kan både bruges som hovedret og som forret.