Tomatsovs
...et italiensk grundstof
Tid: 45-60 min.
Personer: 4
Credits: Brdr. Price
|
Ingredienser
6 store modne tomater
1 ds. Flåede/hakkede tomater
1 løg
4-5 fed hvidløg
1 tsk. oregano
1 dl. hvidvin
1 tsk. salt (efter behov)
0,5 tsk. peber (efter behov)
1 kns. Sukker (efter behov)
Fremgangsmåde
Løg og hvidløg hakkes relativt fint. De friske tomater ligeså.
I en tykbundet gryde varmes olivenolien op, og her behøver man ikke at være nærig.
Når olien er varm, kommes løg og hvidløg ved, og man steger, til de er gennemsigtige. Så kommes de hakkede tomater og oreganoen ved og får lov til at stege med i 3-4 minutter.
Derpå tilsættes de flåede tomater, som moses godt ud med grydeskeen.
Hvidvinen hældes på, og sovsen simrer for ganske lavt blus i ca. 30 minutter, måske lidt mere. Hvis det begynder at koge tørt, tilsættes en smule vand.
Så smages der grundigt til med salt, peber og sukker. Det er ikke meningen, at sovsen skal være sød, men den skal på den anden side heller ikke være sur. Det er et spørgsmål om balance.
Servering
Er rigtig god til pastaretter, f.eks. ravioli med spinat og ricotta.