Pasta med røget laks
Tid: 30 min.
Personer: 4
Ingredienser
1 portion
pasta
tagliatelle
3 forårsløg, fintskåret
1 kinesisk hvidløg (eller 2 fed), finthakkede
0,5 l. madfløde
1 tsk. oregano
1 tsk. salvie
Skal og saft af en halv citron
25 g. revet parmasan
200 g. røget laks (gerne i tern)
Olievenolie
Muskatnød
Hvid peber og salt
Lidt ribsgelé eller sukker
Fremgangsmåde
Skær den røgede laks i tern og sæt den til side.
Svits de finthakkede forårsløg og hvidløg i olivenolie.
Tilsæt fløde, krydderier og citron og få det op at koge uden at det brænder på.
Tilsæt den revne parmasan og lad sovsen tykne.
Smag til med muskatnød, hvid peber, salt og evt. lidt ribsgelé eller sukker
Kog pastaen til den er al' dente.
Lige inden pastaen er kogt færdig, kommes den røgede laks i sovsen.
Servering
Serveres med godt brød og en kølig, tør hvidvin til.