Pasta med røget laks

 

Tid: 30 min.
Personer: 4

Ingredienser

  • 1 portion pasta tagliatelle
  • 3 forårsløg, fintskåret
  • 1 kinesisk hvidløg (eller 2 fed), finthakkede
  • 0,5 l. madfløde
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. salvie
  • Skal og saft af en halv citron
  • 25 g. revet parmasan
  • 200 g. røget laks (gerne i tern)
  • Olievenolie
  • Muskatnød
  • Hvid peber og salt
  • Lidt ribsgelé eller sukker

    Fremgangsmåde

  • Skær den røgede laks i tern og sæt den til side.
  • Svits de finthakkede forårsløg og hvidløg i olivenolie.
  • Tilsæt fløde, krydderier og citron og få det op at koge uden at det brænder på.
  • Tilsæt den revne parmasan og lad sovsen tykne.
  • Smag til med muskatnød, hvid peber, salt og evt. lidt ribsgelé eller sukker

  • Kog pastaen til den er al' dente.
  • Lige inden pastaen er kogt færdig, kommes den røgede laks i sovsen.

    Servering

    Serveres med godt brød og en kølig, tør hvidvin til.