Tag dejen ud af køleskabet, drys mel på bordet og del dejen i 2 stykker – dæk den ene del til med et fugtigt klæde. Flad det andet stykke dej ud med hænderne og kør det igennem på den bredeste/laveste indstilling på pastamaskinen.
Skru to hakker op og kør den igennem der, fold dejen sammen på midten og kør den igennem laveste indstilling igen. To hakker op og kør den igennem igen. Fold dejen sammen og kør igennem igen. Gentag dette til du har en helt blød og smidig dej og husk at drysse med mel løbende.
Når dejen er blød og smidig rulles den helt ud. Jeg plejer at køre den igennem på 0, 2, 4, 6, 8 og evt. 9 (min pastamaskine går fra 0 til 9) afhængig af, hvor tynd pasta man ønsker. Skær evt. dejen over, hvis den er for lang, når den er kørt igennem det tyndeste/højeste trin.
Skær nu pastaen ud i den ønskede form. Jeg bruger som regel min pastamaskine til at lat fettucine eller spaghetti. Har man ikke en pastamaskine, så er det bare at skære dejen ud med en kniv. Bare sørg for, at der er rigeligt med mel så pastaen ikke klistrer sammen.
Kog pastaen i ca. 1-2 min. i rigeligt spilkogende saltet vand og spis den med din yndlingspastasauce eller bare lidt pesto.
|