Lasagne Bolognese

...al forno

 

TIP:
Vil man gerne have et pastalag helt nederst, så burde der være pastadej nok til det i opskriften.

Man kan godt bruge en pakke frisk lasagne, hvis man ikke har tid til at lave pasta selv - men det bliver ikke det samme - og så er der IKKE NOK til et "bundlag"

Lasagne er en pastaret og iøvrigt også navnet på de tynde pastaplader. Den mest kendte version er nok Lasagne Bolognese, der som navnet antyder, stammer fra byen Bologna i Norditalien - bl.a. udødeliggjort at en tegnet fed orange kat....

Hvis man vil prøve en anden slags lasagne, er fiskelasagne helt fantastisk.

Tid: 2 timer.
Personer: 4
Credits: Peter Nymand

Ingredienser

  • En portion pastadej
  • 50 g. revet parmasanost

    Kødsovs

  • 800-1000 g. hakket oksekød
  • 300-400 g. bacontern
  • 2 ds. hakkede tomater
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • Olievenolie
  • Oregano
  • Peber
  • Evt. salt

    Bechamelsovs

  • 50 g. smør
  • 4 spsk. mel
  • 1 l. mælk (helst sødmælk)
  • 40 g. revet parmasan
  • 1 tsk. muskatnød
  • Hvid peber og salt

    Fremgangsmåde

  • Lav en portion pastadej. Imens den hviler, så laves kød- og bechamelsovs.
  • Stegt baconternene sprøde i den gryde du laver kødsovsen i. Tag dem op med en hulske og læg dem på køkkenrulle.
  • Svits løgene og hvidløg io baconfedtet - spæd evt. med lidt olivenolie.
  • Brun det hakkede oksekød grundigt.
  • Tilsæt hakkede tomater og baconen.
  • Tilsæt oregano og peber efter smag. Vent med at komme salt i, da baconen klarer dette.
  • Lad kødsovsen simre - gerne i en times tid. Smag til med salt inden lasagnen lægges sammen.
  • Lav en opbagt sovs af smør, mel og mælk.
  • Når konsistensen er rigtig (ikke for tynd), smages til med hvid peber og muskatnød.
  • Tilsæt herefter revet parmasan og få det opløst og rørt godt ind i sovsen. (Nu er det så ikke længere en bechamelsovs, men en mornaysovs)
  • Smag til med salt.
  • Smør et ildfast fad på 30 x 25 cm. med olivenolie
  • Læg et lag kød (tag det med en hulske, så noget af saften tages fra), derefter lasagneplader og ovenpå bechamelsovs.
  • Derpå et nyt lag kød, lasagneplader og bechamelsovs.
  • Lige inden lasagnen skal i ovnen, rives 50 g. parmasan over.
  • Bages i ovnen i 30 minutter på 200°. Har godt af at stå min 10. minutter, inden servering.