Kødsovs

...klassikeren over dem alle

 

TIP:
I stedet for tørret spaghetti, så prøv at lave din egen hjemmelavede pasta.

Tid: 60-90 min.
Personer: 4
Credits: Peter Nymand

Ingredienser

  • 500 g. hakket oksekød
  • 1 pakke bacontern
  • 1 dåse hakket tomat, evt. m/ oregano og hvidløg
  • 1 løg
  • 1 kinesisk hvidløg eller 2 fed alm. hvidløg
  • 1½ spsk. oregano
  • 1½ spsk ketchup
  • 1 spsk. soya
  • Peber

    Fremgangsmåde

  • Steg baconternene i en gryde – pas på de ikke får for meget. Imens hakker du løgene.
  • Tag baconternene op med en hulske (eller en grydeske, hvor du sier fedtet fra) og læg dem på en tallerken med køkkenrulle på.
  • Svits løgnene, rør jævnligt i dem, så de ikke 'branker'.
  • Når løgene er klar, brunes kødet sammen med løgnene lidt ad gangen.
  • Når al kødet er brunet, tilsættes hakkede tomater, presset hvidløg, oregano, ketchup, soya og peber.
  • Rør det godt sammen og lad det simre under låg (evt. på klem) i mindst 30 minutter, gerne en time – rør i det en gang imellem.
  • Smag til med peber og oregano (pga. saltet i soya og bacon, bør du ikke komme salt i retten).