Oksekødboller
...i tomatsovs
Italienere ville aldrig servere spaghetti til kødboller - her bruger man kartofler. Det med spaghettien er noget amerikanerne har fundet på - men det smager himmelsk.
Tid: 60 min.
Personer: 4
Credits: mariavestergaard.dk
|
Ingredienser
Tomatsovs:
Olivenolie
1 løg
1 fed hvidløg
2 ds. hakkede tomater
1 ds. tomatpure
2 tsk. basilikum
2 tsk. oregano
0,5 - 1 tsk. cayenne peber
Smages til med salt
Evt. en smule vand hvis saucen er for tyk
Kødboller:
500 g. hakket oksekød
2 æg
2-3 spsk. hvedemel
1 løg (gerne rødløg)
2 fed hvidløg
2 tsk. basilikum
1 tsk. spidskommen
1,5 tsk. salt
Fremgangsmåde
Begynd med tomatsovsen. Hak et løg og et fed hvidløg fint, og svits det i en gryde med olivenolie. Tilsæt tomatpure og hakkede tomater, og lad det koge op.
Tilsæt madlavningsfløde og krydderrier, og smag retten til med salt.
Skru ned på svag varme, og lad tomatsovsen simrekoge i gerne 30 min.
Imens tomatsovsen simrekoger laves kødboller. Hak løg og hvidløg fint (brug gerne en minihakker). Bland løg, hakket oksekød, æg, hvedemel og krydderier sammen i en skål til en ensformig masse. Form kødbollerne med en ske og din hule hånd.
Steg kødbollerne i ovnen på 200°, til de bliver let gyldenbrune (ca. 15 minutter)
Kog kødbollerne færdige i tomatsovsen i ca. 10-15 min.
Skær evt en kødbolle over for at tjekke, om den er gennemkogt inden retten serveres.
Servering
Serveres med friskkogt spaghetti eller tagliatelle - evt. af hjemmelavet pastadej.