Oksekødboller

...i tomatsovs

 

Italienere ville aldrig servere spaghetti til kødboller - her bruger man kartofler. Det med spaghettien er noget amerikanerne har fundet på - men det smager himmelsk.

Tid: 60 min.
Personer: 4
Credits: mariavestergaard.dk

Ingredienser

Tomatsovs:

  • Olivenolie
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 ds. hakkede tomater
  • 1 ds. tomatpure
  • 2 tsk. basilikum
  • 2 tsk. oregano
  • 0,5 - 1 tsk. cayenne peber
  • Smages til med salt
  • Evt. en smule vand hvis saucen er for tyk

    Kødboller:

  • 500 g. hakket oksekød
  • 2 æg
  • 2-3 spsk. hvedemel
  • 1 løg (gerne rødløg)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. basilikum
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1,5 tsk. salt

    Fremgangsmåde

  • Begynd med tomatsovsen. Hak et løg og et fed hvidløg fint, og svits det i en gryde med olivenolie. Tilsæt tomatpure og hakkede tomater, og lad det koge op.
  • Tilsæt madlavningsfløde og krydderrier, og smag retten til med salt.
  • Skru ned på svag varme, og lad tomatsovsen simrekoge i gerne 30 min.
  • Imens tomatsovsen simrekoger laves kødboller. Hak løg og hvidløg fint (brug gerne en minihakker). Bland løg, hakket oksekød, æg, hvedemel og krydderier sammen i en skål til en ensformig masse. Form kødbollerne med en ske og din hule hånd.
  • Steg kødbollerne i ovnen på 200°, til de bliver let gyldenbrune (ca. 15 minutter)
  • Kog kødbollerne færdige i tomatsovsen i ca. 10-15 min.
  • Skær evt en kødbolle over for at tjekke, om den er gennemkogt inden retten serveres.

    Servering

    Serveres med friskkogt spaghetti eller tagliatelle - evt. af hjemmelavet pastadej.