Cottage pie

...en Shepherds pie med oksekød

 

Shepard's pie eller Cottage pie er en kødtærte med skorpe af kartoffelmos. Shepard's pie laves med lammekød, hvorimod Cottage pie laves med oksekød

Tid: 75 min.
Personer: 4
Credits: arla.dk

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1 spsk. rapsolie
  • 600 hakket oksekød
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 3 dl. oksebouillon
  • 2 spsk. Worchestershire sauce
  • 1-2 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. havsalt
  • 1 spsk. smør
  • 3 spsk. mælk

    Fremgangsmåde

  • Skræl kartoflerne og kog dem i saltet vand til de er godt møre. Imens forberedes kødfyldet.
  • Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint.
  • Skræl guleroden og hak (eller riv) den groft.
  • Varm olien i en gryde og svits alle tre sammen i et par minutter.
  • Tilsæt oksekødet og brun det grundigt.
  • Tilsæt mel og rør grundigt.
  • Tilsæt tomatpuré, oksebouillon, Worchestershire-sauce, timian, salt og peber.
  • Lad blandingen simre i 20-25 minutter, indtil det meste af væden er kogt væk - og smag til.
  • Når kartoflerne er møre, moses de til kartoffelmos sam,men med smør og mælk. Smag til med salt og peber.
  • Kom kødfyldet i et ovnfast fad og fordel kartoffelmosen ovenpå.
  • Kørt en gaffel igennem tommen af kartoffelmosen - lav evt. et pænt mønster.
  • Bag pie'en i 30 minutter, midt i ovnen på 180° varmluft.