Shepherd's pie

...en engelsk klassiker

 

Shepherd's pie eller Cottage pie er en kødtærte med skorpe af kartoffelmos. Shepherd's pie laves med lammekød, hvorimod Cottage pie laves med oksekød

Tid: 75 min.
Personer: 4
Credits: arla.dk

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1 spsk. rapsolie
  • 600 hakket lammekød
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 3 dl. oksebouillon
  • 2 spsk. Worchestershire sauce
  • 1-2 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. havsalt
  • 1 spsk. smør
  • 3 spsk. mælk

    Fremgangsmåde

  • Skræl kartoflerne og kog dem i saltet vand til de er godt møre. Imens forberedes kødfyldet.
  • Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint.
  • Skræl guleroden og hak (eller riv) den groft.
  • Varm olien i en gryde og svits alle tre sammen i et par minutter.
  • Tilsæt lammekødet og brun det grundigt.
  • Tilsæt mel og rør grundigt.
  • Tilsæt tomatpuré, oksebouillon, Worchestershire-sauce, timian, salt og peber.
  • Lad blandingen simre i 20-25 minutter, indtil det meste af væden er kogt væk - og smag til.
  • Når kartoflerne er møre, moses de til kartoffelmos sam,men med smør og mælk. Smag til med salt og peber.
  • Kom kødfyldet i et ovnfast fad og fordel kartoffelmosen ovenpå.
  • Kørt en gaffel igennem tommen af kartoffelmosen - lav evt. et pænt mønster.
  • Bag pie'en i 30 minutter, midt i ovnen på 180° varmluft.