Boeuf sauté Stroganoff

...en herreret!

 

Bøf Stroganoff er en dejlig gryderet, hvor oksefilet, bacon og champignon serveres i en velsmagende sovs. Pommes frites er godt som tilbehør til retten.

Tid: 45 min.
Personer: 4
Credits: Brødrene Price

Ingredienser

  • 800 g oksefilet
  • 3-4 spsk. paprika (sød)
  • 3-4 løg
  • 2 spsk. smør
  • 300 g champignon
  • 5-6 tykke skiver bacon
  • 2 spsk. koncentreret tomatpure
  • ½ l fløde
  • salt og peber

    Fremgangsmåde

  • Kødet skæres i strimler på størrelse med en lillefinger og pudres ind i paprikaen. 3-4 løg hakkes og klares i smørret i en smedejernsgryde eller lignende. Når løgene er klare, fisker man dem op og sætter dem til side.
  • Bacon skåret i mindre strimler steges i gryden til de er gyldne, men ikke for sprøde. Så tages de op og sættes også til side.
  • Champignonerne renses og skæres i tynde skiver og steges på en separat pande i lidt smør. Sæt dem ligeledes til side.
  • I det fedt, der er tilbage i gryden, brunes nu kødstrimlerne over en rask ild. Hvis der ikke er nok fedt, må der tilsættes lidt olie. Men pas på - paprika er slemt til at brænde på, så der skal røres.
  • Når kødet begynder at blive lidt fast i konsistensen, tilsættes et par skefulde koncentreret tomatpuré og bruner med. Fløden kommes ved og får et kort opkog, hvorpå man tilsætter løg, bacon og de ristede champignons.
  • Og så skal Stroganoff'en bare varmes hurtigt igennem og smages til med salt og peber.

    Servering

    Serveres rygende varm med en god kartoffelmos, eller hvis det skal være lidt særligt....hjemmelavede pommes frites.