Mexikansk risret

...lækker hurtig kødløs ret.

 

TIP:
Hvis man ikke lige er til bønner, så prøv i stedet med grønne linser eller belugalinser - eller med kylling eller oksekød der lige er brunet af med løgene.

Mexicansk risret er så vildt lækkert og opskriften kan jeg virkelig varmt anbefale jer at prøve. Her i en udgave uden kød og virkelig mange skønne grøntsager, for med alle de lækre krydderier, ris og velsmag, så mangler det ikke.

Tid: 45 min.
Personer: 4
Credits: valdemarsro.dk

Ingredienser

  • 2 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 gulerod, skåret i små tern
  • 1 squash, groftrevet
  • 0,50 rød chili, uden kernehus og finthakker (tilføj mere efter smag)
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 0,50 tsk kanel
  • 2 tsk røget paprika
  • 300 g basmati ris
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse sorte bønner
  • 140 g majs, fra dåse eller frost
  • 2 rød peberfrugt, skåret i små tern
  • 125 g cherrytomater, skåret i tynde både
  • 3 spsk olivenolie, til stegning
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet

    Til servering

  • 1 avocado, skåret i tern
  • 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket (kan udelades)
  • 125 g cheddar ost, friskrevet
  • 1 spsk sriracha chilisauce, efter smag og behag
  • 1 lime, skåret i både

    Fremgangsmåde

  • Kom løg, hvidløg og gulerødder i en gryde med olie og sauter ved middelvarme, til løgene er bløde og klare.
  • Tilsæt squash, rød chili, spidskommen, koriander, kanel, røget paprika og rør godt sammen.
  • Kom basmatirisene i en sigte og skyl dem meget grundigt.
  • Rør dem derefter i gryden sammen med grøntsagsboullion og hakkede tomater.
  • Bring i kog under omrøring, skru ned for varmen og lad det simre under låg i 15 minutter.
  • Tilsæt bønner, majskerner og rød peberfrugt og varm igen op til kogepunktet.
  • Læg låg på og sluk for varmen. Lad retten trække smag og risene blive møre i 15 minutter.
  • Smag til med salt og peber. Rør tomaterne i og anret risretten på et fad med tilbehøret til servering.

    Servering

    Server retten i al sin enkelhed, dog meget gerne med guacamole eller kom den i tortillawraps