Mexikansk risret
...lækker hurtig kødløs ret.
TIP: Hvis man ikke lige er til bønner, så prøv i stedet med grønne linser eller belugalinser - eller med kylling eller oksekød der lige er brunet af med løgene.
Mexicansk risret er så vildt lækkert og opskriften kan jeg virkelig varmt anbefale jer at prøve. Her i en udgave uden kød og virkelig mange skønne grøntsager, for med alle de lækre krydderier, ris og velsmag, så mangler det ikke.
Tid: 45 min.
Personer: 4
Credits: valdemarsro.dk
|
Ingredienser
2 løg, finthakket
4 fed hvidløg, finthakket
2 gulerod, skåret i små tern
1 squash, groftrevet
0,50 rød chili, uden kernehus og finthakker (tilføj mere efter smag)
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
0,50 tsk kanel
2 tsk røget paprika
300 g basmati ris
6 dl grøntsagsbouillon
1 dåse hakkede tomater
1 dåse sorte bønner
140 g majs, fra dåse eller frost
2 rød peberfrugt, skåret i små tern
125 g cherrytomater, skåret i tynde både
3 spsk olivenolie, til stegning
flagesalt
sort peber, friskkværnet
Til servering
1 avocado, skåret i tern
1 håndfuld frisk koriander, grofthakket (kan udelades)
125 g cheddar ost, friskrevet
1 spsk sriracha chilisauce, efter smag og behag
1 lime, skåret i både
Fremgangsmåde
Kom løg, hvidløg og gulerødder i en gryde med olie og sauter ved middelvarme, til løgene er bløde og klare.
Tilsæt squash, rød chili, spidskommen, koriander, kanel, røget paprika og rør godt sammen.
Kom basmatirisene i en sigte og skyl dem meget grundigt.
Rør dem derefter i gryden sammen med grøntsagsboullion og hakkede tomater.
Bring i kog under omrøring, skru ned for varmen og lad det simre under låg i 15 minutter.
Tilsæt bønner, majskerner og rød peberfrugt og varm igen op til kogepunktet.
Læg låg på og sluk for varmen. Lad retten trække smag og risene blive møre i 15 minutter.
Smag til med salt og peber. Rør tomaterne i og anret risretten på et fad med tilbehøret til servering.
Servering
Server retten i al sin enkelhed, dog meget gerne med guacamole eller kom den i tortillawraps