Chimichangas
Tid: 60 min.
Personer: 2
Credits: Christine Barrett
|
Ingredienser
6 store eller 12 små hvede-torlillas
1 spsk. olivenolie
1 løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
1 grøn chili, renset for frø og finthakket
1 jalapeno chili, renset for frø og finthakket
½ grøn peber, finthakket
2 mellemstore kartofler, kogt og skåret i tern
160 g. creme fraiche
230 g. revet cheddar
Vegetabilsk olie til stegning
Fremgangsmåde
Varm olivenolien i en kasserolle.
Svits løg, hvidløg, chili og peberfrugt ved middelvarme, til det er blødt, men ikke ikke brunt.
Tilsæt de forkogte kartofler, bland det godt og sæt det til side.
|
Opvarm en stegepande (stor nok til torlillaerne), så vanddråber syder når de slås på panden.
Varm en tortilla i 30 sekunder på hver side.
Læg en skefuld af løgblandingen på midten af tortillaen, derefter en skefuld creme fraiche og til sidst cheddarost.
Fold siderne ind, så der formes en firkant og luk folderne med en tandstikker.
Gentag dette med de resterende 11 tortillar og stil det hele på køl i 30 minutter.
|
Opvarm olie i en gryde eller stegepande.
Steg chimichangaerne nogle få ad gangen omkring 5 minutter til de er gyldne.
eller
Fritér chimichangaerne i ca 4 minutter i en fritøse på 190°.
Læg dem til afdrypning på køkkenrulle - fjern tandstikkeren og hold dem varme.
|
Servering
Serveres med guacamole, nachos eller salat.