Chimichangas


Tid: 60 min.
Personer: 2
Credits: Christine Barrett

Ingredienser

  • 6 store eller 12 små hvede-torlillas
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 grøn chili, renset for frø og finthakket
  • 1 jalapeno chili, renset for frø og finthakket
  • ½ grøn peber, finthakket
  • 2 mellemstore kartofler, kogt og skåret i tern
  • 160 g. creme fraiche
  • 230 g. revet cheddar
  • Vegetabilsk olie til stegning

    Fremgangsmåde

  • Varm olivenolien i en kasserolle.
  • Svits løg, hvidløg, chili og peberfrugt ved middelvarme, til det er blødt, men ikke ikke brunt.
  • Tilsæt de forkogte kartofler, bland det godt og sæt det til side.
  • Opvarm en stegepande (stor nok til torlillaerne), så vanddråber syder når de slås på panden.
  • Varm en tortilla i 30 sekunder på hver side.
  • Læg en skefuld af løgblandingen på midten af tortillaen, derefter en skefuld creme fraiche og til sidst cheddarost.
  • Fold siderne ind, så der formes en firkant og luk folderne med en tandstikker.
  • Gentag dette med de resterende 11 tortillar og stil det hele på køl i 30 minutter.
  • Opvarm olie i en gryde eller stegepande.
  • Steg chimichangaerne nogle få ad gangen omkring 5 minutter til de er gyldne.

    eller
  • Fritér chimichangaerne i ca 4 minutter i en fritøse på 190°.
  • Læg dem til afdrypning på køkkenrulle - fjern tandstikkeren og hold dem varme.
  • Servering

    Serveres med guacamole, nachos eller salat.