Enchiladas
...med kylling
Tid: 60 min. (samt 2 timer til kyllingen)
Antal: 6 stk.
Credits: Pia Ihlenstadt
|
Ingredienser
6 store tortillas
Revet mozzarella
Kylling
2 kyllingebryster
1 ds. bønner - gerne chili
1 ds. hakket tomat
100-150 g. revet mozzarella
Ecchiladas sovs
2 tsk. spidskommen
0,5 tsk. kanel
1 tsk. sød paprika
0,5 tsk. chipotley eller røget paprika
0,25 tsk. cayenne peber
0,5 tsk. koriander
1,5 tsk. chili
1 tsk. hvidløgspulver eller to hele fed (kommes så først i med tomaterne)
1 lille løg
1 ds. tomat
2,5 dl. vand
2 spsk. mel
1 terning grøntsagsbouillon
Fremgangsmåde
Kom tomat, bønner og kylling i en gryde der kan tåle at komme i ovnen.
Sæt gryden i ovnen på 150° i 2 timer.
Tag kylling og bønner op med en hulske og riv kyllingekødet fra hinanden.
Rør osten ud i det.
|
Kom alle krydderierne i en tør gryde, skrue op for varmen og rist krydderierne under omrøring, til de dufter skønt.
Tag gryden af varmen, tilsæt olie og finthakkede løg, og sauter det ved middelvarme.
Rør derefter mel godt ud i løg blandingen og kom så grøntsagsbouillon eller kyllingfond i. Rør det hele godt rundt, så der ikke er melklumper.
Tilsæt hakkede tomater og lad saucen simre uden låg i 10-15 minutter.
Smag til med en smule salt, lidt peber – og hvis det skal være hot, så lidt mere chili eller cayennepeber.
|
Bland et par store skefulde sovs i kyllingeblandingen.
Fordel kyllingen på tortillaerne og rul dem og læg dem i et ovnfast fad.
Hæld resten af saucen over og fordel revet mozzarella over pandekagerne.
Bag enchiladas'erne i ovnen på 180° varmluft i 15-18 minutter.
|
Servering
Serveres med nachos og guacamole.