Enchiladas

...med kylling

 

Tid: 60 min. (samt 2 timer til kyllingen)
Antal: 6 stk.
Credits: Pia Ihlenstadt

Ingredienser

  • 6 store tortillas
  • Revet mozzarella

    Kylling

  • 2 kyllingebryster
  • 1 ds. bønner - gerne chili
  • 1 ds. hakket tomat
  • 100-150 g. revet mozzarella

    Ecchiladas sovs

  • 2 tsk. spidskommen
  • 0,5 tsk. kanel
  • 1 tsk. sød paprika
  • 0,5 tsk. chipotley eller røget paprika
  • 0,25 tsk. cayenne peber
  • 0,5 tsk. koriander
  • 1,5 tsk. chili
  • 1 tsk. hvidløgspulver eller to hele fed (kommes så først i med tomaterne)
  • 1 lille løg
  • 1 ds. tomat
  • 2,5 dl. vand
  • 2 spsk. mel
  • 1 terning grøntsagsbouillon

    Fremgangsmåde

  • Kom tomat, bønner og kylling i en gryde der kan tåle at komme i ovnen.
  • Sæt gryden i ovnen på 150° i 2 timer.
  • Tag kylling og bønner op med en hulske og riv kyllingekødet fra hinanden.
  • Rør osten ud i det.
  • Kom alle krydderierne i en tør gryde, skrue op for varmen og rist krydderierne under omrøring, til de dufter skønt.
  • Tag gryden af varmen, tilsæt olie og finthakkede løg, og sauter det ved middelvarme.
  • Rør derefter mel godt ud i løg blandingen og kom så grøntsagsbouillon eller kyllingfond i. Rør det hele godt rundt, så der ikke er melklumper.
  • Tilsæt hakkede tomater og lad saucen simre uden låg i 10-15 minutter.
  • Smag til med en smule salt, lidt peber – og hvis det skal være hot, så lidt mere chili eller cayennepeber.
  • Bland et par store skefulde sovs i kyllingeblandingen.
  • Fordel kyllingen på tortillaerne og rul dem og læg dem i et ovnfast fad.
  • Hæld resten af saucen over og fordel revet mozzarella over pandekagerne.
  • Bag enchiladas'erne i ovnen på 180° varmluft i 15-18 minutter.
  • Servering

    Serveres med nachos og guacamole.