Butter Chicken

...smagen af indien

 

TIP:
Sæt evt. kyllingen i marinade allerede aftenen før eller fra morgenstunden - det bliver den blot bedre af.

Krydret og lækker butter chicken med ris, indisk salat og godt brød til - det er virkelig en skøn ret!

Tid: 90 min.
Personer: 4
Credits: valdemarsro.dk

Ingredienser

  • 100 g. yoghurt, naturel
  • 2 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. stødt kardemomme, eller 3 kardemommekapsler, knuste frø herfra
  • 1/2 tsk. hele nelliker, (det er ca 2-3 stk)
  • 2 tsk. garam masala
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 fed hvidløg, knuste og finthakkede
  • 1 spsk. ingefær, friskrevet
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 500 g. kyllingebryst, skåret i tern
  • 50 g. smør
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 løg, skåret i skiver
  • 1/2 dl. piskefløde
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet

    Fremgangsmåde

  • Blend yoghurt, chili, nellike (brug ca 2-3 hele nelliker, som først stødes i en morter), spidskommen, kardemomme, gurkemeje, ingefær, garam masala, hvidløg og dåsetomater sammen til en lind sauce, som hældes over kyllingestykkerne.
  • Lad kyllingen trække i minimum 30 minutter i køleskabet - og meget gerne endnu længere tid.
  • Smelt smør og olie i en sauterpande.
  • Sautér løgene til de bliver bløde og blanke.
  • Tilsæt kylling, sauce og fløde.
  • Lad det simre ved lav varme i 30-35 minutter, eller til kyllingen er mør og smag til med lidt salt

    Servering

    Serveres med indisk salat, ris og naanbrød.