Butter Chicken
...smagen af indien
TIP: Sæt evt. kyllingen i marinade allerede aftenen før eller fra morgenstunden - det bliver den blot bedre af.
Krydret og lækker butter chicken med ris, indisk salat og godt brød til - det er virkelig en skøn ret!
Tid: 90 min.
Personer: 4
Credits: valdemarsro.dk
|
Ingredienser
100 g. yoghurt, naturel
2 tsk. chiliflager
1 tsk. stødt kardemomme, eller 3 kardemommekapsler, knuste frø herfra
1/2 tsk. hele nelliker, (det er ca 2-3 stk)
2 tsk. garam masala
2 tsk. stødt spidskommen
2 fed hvidløg, knuste og finthakkede
1 spsk. ingefær, friskrevet
1 tsk. stødt gurkemeje
1 ds. hakkede tomater
500 g. kyllingebryst, skåret i tern
50 g. smør
2 spsk. olivenolie
1 løg, skåret i skiver
1/2 dl. piskefløde
flagesalt
sort peber, friskkværnet
Fremgangsmåde
Blend yoghurt, chili, nellike (brug ca 2-3 hele nelliker, som først stødes i en morter), spidskommen, kardemomme, gurkemeje, ingefær, garam masala, hvidløg og dåsetomater sammen til en lind sauce, som hældes over kyllingestykkerne.
Lad kyllingen trække i minimum 30 minutter i køleskabet - og meget gerne endnu længere tid.
Smelt smør og olie i en sauterpande.
Sautér løgene til de bliver bløde og blanke.
Tilsæt kylling, sauce og fløde.
Lad det simre ved lav varme i 30-35 minutter, eller til kyllingen er mør og smag til med lidt salt
Servering
Serveres med indisk salat, ris og naanbrød.