Naanbrød

...med hvidløg

 

Tid: 90 min.
Antal: 12 stk.
Credits: indiskmad.com

Ingredienser

  • 8 g. tørgær eller 2/3 pakke almindelig gær
  • 2 spsk. sukker
  • 2 dl. lunkent vand
  • 3 spsk. mælk
  • 2 tsk. salt
  • 500 g. hvedemel
  • Smør til at smøre skålen
  • 10 fed hvidløg

    Fremgangsmåde

  • Opløs gærem i lunkent vand i en skor skål og pist det, til det er skummende
  • Rør sukker, mælk og salt i - og mel nok til at gøre en blød dej
  • Ælt i 6 - 8 minutter på en let melet overflade indtil dejen er glat.
  • Placer dejen i en velsmurt skål og dæk den med en fugtig klud
  • Lad dejen hæve indtil dobbelt volumen
  • Slå dejen ned og ælt det pressede hvidløg ind i dejen
  • Lad dejen hæve igen (ca. 30 min.)
  • Rul dejstykkerne
  • Skær dejen til 12 stykker og rul stykkerne til kugler.
  • Pensel stykkerne med solsikkeolie og bag den under grill i 2-3 min.
  • Vend dine naanbrød og pensel dem på den ubehandlede side og sæt dem tilbage under grillen i 2-4 minutter

    Servering

    Drys evt. brødene med salt lige inden serveringen.