Naanbrød
...med hvidløg
Tid: 90 min.
Antal: 12 stk.
Credits: indiskmad.com
|
Ingredienser
8 g. tørgær eller 2/3 pakke almindelig gær
2 spsk. sukker
2 dl. lunkent vand
3 spsk. mælk
2 tsk. salt
500 g. hvedemel
Smør til at smøre skålen
10 fed hvidløg
Fremgangsmåde
Opløs gærem i lunkent vand i en skor skål og pist det, til det er skummende
Rør sukker, mælk og salt i - og mel nok til at gøre en blød dej
Ælt i 6 - 8 minutter på en let melet overflade indtil dejen er glat.
Placer dejen i en velsmurt skål og dæk den med en fugtig klud
Lad dejen hæve indtil dobbelt volumen
Slå dejen ned og ælt det pressede hvidløg ind i dejen
Lad dejen hæve igen (ca. 30 min.)
Rul dejstykkerne
Skær dejen til 12 stykker og rul stykkerne til kugler.
Pensel stykkerne med solsikkeolie og bag den under grill i 2-3 min.
Vend dine naanbrød og pensel dem på den ubehandlede side og sæt dem tilbage under grillen i 2-4 minutter
Servering
Drys evt. brødene med salt lige inden serveringen.