Matzah

...usyret brød

 

Matzah, også kaldet usyret brød, er et gammelt traditionelt Ashkenazi brød og minder meget om knækbrød. Brødet stammer helt tilbage fra jødernes flugt fra ægypten. Oprindeligt bruges der matzah mel, men kan også laves med almindeligt mel.

Tid: 20 min.
Personer: 4
Credits: Brdr. Price

Ingredienser

  • 300 g. mel
  • 1,5 dl. vand
  • 1 smule vand
  • 1 smule salt

    Fremgangsmåde

  • Bland alle ingredienser og ælt i 2-3 minutter.
  • Tryk dejen flad med hænderne og læg den på en smurt bagesten (eller bageplade).
  • Prik overfladen med en gaffel og bag brødet ved 250° i cirka 10 minutter, indtil skorpen er sprød og gylden.

    Servering

    Tro nu ikke, at usyrede brød er en voldsomt ophidsende, gastronomisk oplevelse. Der er tale om en forholdsvis nøjsom, sprød kiks - der dog smager dejligt, hvis man dypper den i noget - f.eks. hummus.