Burgerboller

 

TIP:
Dejen kan sagtens koldhæve i køleskabet fra aftenen før. Tag blot dejen ud af køleskab, form bollerne og lad dem efterhæve på en bageplade i 60 minutter inden de bages

Tid: 2 timer (20 min. arbejdstid)
Antal: 8 stk.
Credits: valdermarsro.dk

Ingredienser

  • 2 dl lunkent vand
  • 1 dl mælk15 g gær
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 æg
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 100 g grahamsmel
  • 300 g hvedemel
  • 1 æg, til at pensle med
  • 1 drys sesamfrø

    Fremgangsmåde

  • Rør gæren ud lunkent vand, tilsæt mælk, olie og æg.
  • Rør grahamsmel, salt og sukker sammen og rør i gærblandingen, gerne på en røremaskine i 10 minutter.
  • Rør langsomt hvedemel i og ælt grundigt i mindst 10 minutter mere til dejen er lækker smidig. Lad dejen hæve i en skål i en time.
  • Form derefter 8 runde burgerboller og lad dem hæve på en bageplade med bagepapir i 30 minutter, hvorefter der pensles med sammenpisket æg og drysses med sesamfrø.
  • Bag burgerbollerne i en forvarmet ovn ved 190° varmluft i omkring 15-18 minutter.

    Servering

    Serveres sammen med burgerbøffer eller pulled pork.