Bao
...et asiatisk pitabrød
Bao er en asiatisk dampet bolle med fyld, som kan laves i mange varianter. Den kan fyldes med snart sagt hvad som helst og er vel nærmest et asiatisk pitabrød.
Tid: 60 min.
Antal: 8 stk
Credits: valdemarsro.dk
|
Ingredienser
2 dl. vand
10 g. gær
1 spsk. sukker
50 g. smør
1 tsk. salt
400 g. hvedemel
Fremgangsmåde
Rør gær ud i vandet og kom sukker, smeltet smør, salt og halvdelen af hvedemel i.
Rør det godt igennem til dejen er helt glat, tilføj mere mel lidt efter lidt. Når dejen er glat og smidig sættes den til hævning på køl natten over eller i 2 timer på køkkenbordet.
Del dejen i otte lige store stykker og rul dem ud til runde flade boller. Pensl med olie på den ene side og fold dem halvt over, så den olierede halvdel er i midten.
Lad bollerne hæve i 30 minutter.
Kom en asiatisk dampkoger over en gryde med kogende vand. Kom et stykke bagepapir i bunden, som prikkes godt igennem, så der kommer mange huller i – sæt et par boller på og damp dem i 20-25 minutter.
Hvis du ikke har en dampkoger, så brug en sigte over en gryde med kogende vand i, kom bagepapir i (prik mange huller i bagepapiret) og sæt låg på.
Servering
Serveres med salat, kød eller falafel og dressing.