Bao

...et asiatisk pitabrød

 

Bao er en asiatisk dampet bolle med fyld, som kan laves i mange varianter. Den kan fyldes med snart sagt hvad som helst og er vel nærmest et asiatisk pitabrød.

Tid: 60 min.
Antal: 8 stk
Credits: valdemarsro.dk

Ingredienser

  • 2 dl. vand
  • 10 g. gær
  • 1 spsk. sukker
  • 50 g. smør
  • 1 tsk. salt
  • 400 g. hvedemel

    Fremgangsmåde

  • Rør gær ud i vandet og kom sukker, smeltet smør, salt og halvdelen af hvedemel i.
  • Rør det godt igennem til dejen er helt glat, tilføj mere mel lidt efter lidt. Når dejen er glat og smidig sættes den til hævning på køl natten over eller i 2 timer på køkkenbordet.
  • Del dejen i otte lige store stykker og rul dem ud til runde flade boller. Pensl med olie på den ene side og fold dem halvt over, så den olierede halvdel er i midten.
  • Lad bollerne hæve i 30 minutter.
  • Kom en asiatisk dampkoger over en gryde med kogende vand. Kom et stykke bagepapir i bunden, som prikkes godt igennem, så der kommer mange huller i – sæt et par boller på og damp dem i 20-25 minutter.
  • Hvis du ikke har en dampkoger, så brug en sigte over en gryde med kogende vand i, kom bagepapir i (prik mange huller i bagepapiret) og sæt låg på.

    Servering

    Serveres med salat, kød eller falafel og dressing.