Rullepølse

...hjemmelavet....naturligvis!

 

TIP:
Rullepølsen kan holde sig et par dage i køleskabet. Men den kan sagtens fryses.

Opskriften på en hjemmelavet rullepølse med eller uden nitrit. Rullepølsen trækker to døgn i saltlage, og koges i knap to timer inden presning.

Tid: 2,5 - 3 dage
Antal: 1
Credits: valdemarsro.dk / madensverden.dk

Ingredienser

  • 1 svineslag
  • 1 spsk. salt
  • 1 tsk. nitritsalt (kan udelades)
  • 2-3 spsk. stødt peber (justér efter smag)
  • 400 g. skalotteløg
  • 1 knsp. stødt nellike
  • 1 knsp. stødt allehånde
  • 3 tsk. gellatinepulver

    Saltlage

  • 2 l. vand
  • 2 dl. salt
  • 50 g. sukker

    Kogelage

  • 33 cl. øl
  • Vand, til det dækker
  • 1 spsk. peberkorn
  • 3 hele nelliker
  • 2 laurbærblade
  • 1 løg, i kvarte

    Fremgangsmåde

  • Læg svineslaget med den glatte side ned og skær fedt fra, hvis der er for meget fedt på.
  • Skær det til, så det bliver et retangel. Hvis du skærer kød fra på de tykkeste stykker, så kan det fordeles til de tyndeste dele af slaget, så det bliver jævnt og ensartet.
  • Vend salt, evt. nitritsalt, peber, nellike, allehånde, og finthakket løg godt sammen i en skål.
  • Fordel krydderiblandingen og derefter gellatinepulveret ud over svineslaget og rul det stramt sammen.
  • Snør rullepølsen med bomuldssnor og sørg for den er godt strammet til.

    Saltlage

  • Kom vand, salt og sukker i en stor suppegryde.
  • Læg en lille tallerken ovenpå rullepølse, så den bliver holdt nede og er dækket af lagen.
  • Sæt rullepølsen i køleskabet i 2 dage og kasser derefter saltlagen.

    Kogning

  • Kogning af rullepølsen
  • Kom rullepølsen i en gryde og hæld rent vand og øl i til det dækkerr.
  • Kog rullepølsen op ved middelhøj varme og skum for urenheder.
  • Tilføj peber, nelliker, laurbærblade og løg.
  • Skum igen for urenheder og lad det simrekoge i 1 time og 45 minutter.
  • Sluk for blusset og lad rullepølsen stå i kogelagen i 30 minutter.
  • Kom rullepølsen i en rullepølsepresse og lad den stå 1 dag i køleskabet.

    Servering

  • Fjern snoren og skær rullepølsen i skiver.
  • Server rullepølsen på rugbrød sky og løgringe.