Ricebowl
...med snasket flæsk
TIP: Giv gerne mukimame et kort opkog inden brug.
En virkelig lækker mådfe at spise flæsk på! Er du ikke så meget til kød, så steg store skiver af portobellosvampe og vend dem med den gode marinade. Det virker bestemt også.
Tid: 35 min.
Personer: 4
Credits: Louisa Lorang (Asian Style)
|
Ingredienser
Flæsk
600 g. flæsk i skiver
2-3 gtsk. five-spice krydderi
1 tsk. revet hvidløg
2 tsk. revet ingefær
4 spsk. hoisinsauce
1 spsk. risvinseddike
2 spsk. soya
1 tsk. sesamolie
Lidt ristede sesamfrø
Bowls
400 kogte jasminris
2-3 dl. mukimame (soyabønner uden skal)
1/2 spidskål, snitte
2-3 forårsløg, snittede
1 agurk, i tynde skiver
1 håndfuld mynte, grofthakket (kan undværes)
1 dl. peanuts, hakkede
Sciracha-chilisauce
Limebåde
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader varmluft
Skær sværen af flæsket og halvér evt. skiverne.
Vend flæsket med five-spice og lidt salt.
Læg det på en rist og steg det i den varme ovn i ca. 30 minutter, eller til det er gyldent og mørt. Vend det evt. en gang undervejs.
Rør hvidløg, ingefær, hoisin, eddike, soya og sesamolie sammen i en stor skål.
Vend det varme flæsk i marinaden lige inden servering.
Drys med ristede sesamfrø
Servering
Anret risen i store skåle eller dybe tallerkner. Top med mukimame, kål, flæsk, forårsløg, agurk, mynte og peanuts. Servér straks med chilisauce og limebåde.