Pulled pork

...low and slow gris

 

TIP:
Check undervejs om der er vand i bradepanden og tilsæt, hvis det mangler

Tid: 10 timer. (samt et par dage)
Personer: 8

Ingredienser

  • 1 nakkefilet på ca. 2 kg.
  • 2 l. vand
  • 130 g. salt
  • 1 dl. røget whisky (kan undværes)

    Rub

  • 50 g brun farin
  • 50 g paprika
  • 2 spsk. friskkværnet peber
  • 2 spsk. salt
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. chipotle (kan erstattes med røget paprika)
  • 2 tsk. sennepspulver

    Fremgangsmåde

    Dag 1

  • Start med at give vand og salt i lille opkog, så saltet opløses.
  • Giv whisky'en et opkog og sæt ild til den (PAS PÅ! Flammerne bliver store)
  • Når whisky'en er brændt ud, hældes den i saltlagen og det hele køles af.
  • Skær det værste fedt og sener af nakkefileten og læg den i saltlagen, når denne er afkølet.
  • Dæk til med husholdningsfilm og sæt den på køl til dagen efter (min. 12 timer)

    Dag 2

  • Tag nakkefileten op af saltlagen og tør den godt af.
  • Lav rub'en ved at blande alle ingredienserne godt sammen og gnub den godt ind i nakkefileten.
  • Pak den rubbede nakkefilet ind i alufolie eller film og lag den på køl til næste dag (min. 12 timer)

    Dag 3

  • Pak nakkefileten ud og læg den på ovnristen, med en bradepande under med vand.
  • Sæt ovnen på 110° og giv nakkefileten 10-12 timer, til kernetemperaturen er 93-95°.