Pølsehorn

...til børn og barnlige sjæle

 

TIP:
Er man glad for at have pølsehorn i fryseren, så bager man en dobbelt portion. Opskriften skal så fordobles, der bruges to pakker pølser og dejen deles i 4 portioner.

Tid: 1,5 time
Antal 16 stk.
Credits: Kisser Frederiksen

Ingredienser

  • 8 brune wienerpølser
  • ½ pakke gær
  • 2½ dl. mælk
  • Lidt flydende margarine (kan undværes)
  • 3 spsk. olie
  • 1 tsk. salt
  • Ca. 500 g. mel

    Fremgangsmåde

  • Lun mælken i mikrobølgeovnen (ca. 1 minut på fuld kraft)
  • Opløs gæren i mælken
  • Tilsæt flydende margarine og olie
  • Rør og senere ælt mel i dejen, til den har den rette konsistens
  • Lad dejen hæve i skålen i 30 minutter
  • Efter hævning, slå dejen ned… altså ælt den grundigt
  • Del dejen i to portioner og rul hver portion ud til en cirkel på ca. 30 cm i diameter
  • Skær dejen ud i 8 trekanter og rul hvert stykke om en halv pølse
  • Lad pølsehornene efterhæve i 15 minutter (ca. den tid det tager ovnen at blive varm)
  • Bag pølsehornene ved 180° (varmluft) i 15-20 minutter