Mørbradgryde
...en kro-klassisker
TIP: Klargør kød og alle grøntsager inden grydearbejdet startes.
En skøn ret til både hverdag og når der kommer gæster
Tid: 2 timer
Personer: 6
Credits: Maduniverset
|
Ingredienser
2 svinemørbrad
2 pk. cocktailpølser (eller 6 alm. pølser skåret i tykke skiver)
1 stor rød peberfrugt
2 løg
2 fed hvidløg
½ kg. champignon
2 pk. bacontern
1 ds. hakket tomat (evt. med hvidløg)
1 tsk. grove chiliflager
2 spsk. paprika
½ l. piskefløde (madlavningsfløde kan godt bruges)
Salt og peber
2-3 spsk. hvedemel
1 bouillonterning (kylling eller okse)
Fremgangsmåde
Mødbraden pudses af og skæres som til mødbradbøffer (eller i store tern)
I en frysepose kommes mel, peber og salt. Kom mørbardbøfferne, hold posen lukket og vend bøfferne rundt i melblandingen.
Champignon renses i vand og skæres i halve eller kvarte - alt efter størrelse.
Løg og peberfrugt skæres i tern.
Bacontern steges (brug en stor gryde) og tages op af gryden og lægges på fedtsugende papir.
Champignon brunes i i baconfedtet og tages op igen. (kan lægges med baconen).
Løg og peberfrugt brunes herefter i gryden. Tilsæt lidt margarine eller olie, hvis der mangler fedtstof. Tages op og lægges med bacon og champignon.
Mørbradbøfferne (eller ternene) brunes herefter sammen med chili og paprika i gryden.
Når kødet er brunet godt, kommes løg, peberfrugt, champignon og bacon tilbage i gryden og blandes godt med hvidløg.
Herefter kommes en dåse hakket tomat, en bouillonterning samt vand i til det lige dækker retten.
Skru ned for varmen og lad retten simre i mindst en time (gerne to). Når halvdelen af tiden er gået kommes pølserne også i retten.
Når retten er færdig skrues lidt op for varmen igen og der hældes fløde i.
Når retten begynder at småkoge, jævnes sovsen (hvis det er nødvendigt) med en meljævning eller sovsejævner, til den konsistens du ønsker, men sovsen skal ikke være for tynd. (melet på kødet bør jævne sovsen undervejs)
Smag til sidst retten til med salt og peber
Servering
Mørbradgryde serveres med løse ris (er der utide ris-hadere til stede, kan kartoffelmos også godt bruges).