Leverpostej

 

TIP:
Er der brugt fersk lever og spæk, så kan de rå leverpostejer fryses - og så tager man bare en ud af fryseren, optør den og bager den når man har brug for det.

Tid: 30 min. + bagetid 1 time og 15 min.
Antal: 4 stk.
Credits: Kisser Frederiksen

Ingredienser

  • 600 g. hakket svinelever
  • 400 g. hakket spæk
  • 1 stort løg, revet
  • 2 æg
  • 5 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 0,5 tsk. allehånde

  • 50 g. margarine
  • 1 dl. hvedemel
  • 4 dl. mælk

    Fremgangsmåde

  • Hakket lever og spæk blandes med løg, æg, salt, peber og allehånde og røres godt sammen.
  • Lav en opbagning af margarine, mel og mælk
  • Vend opbagningen i lever-spæk blandingen og få det balndet godt sammen
  • Hæld den rå leverpostej i passende beholdere - opskriften her passer til 4 aluforme á 4,5 dl.
  • Bag leverpostejerne i vandbad i 1 time og 15 minutter ved 160° varmluft.