Indbagt mørbrad

 

TIP:
I stedet for hjemmelavet dej kan du bruge færdig buttedej.
Champignoner kan udelades i farsen.

Tid: 90 min.
Personer: 6
Credits: Arla (Karolines køkken)

Ingredienser

Dej

  • 250 g. hvedemel (ca. 4 dl)
  • ½ tsk. groft salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 150 g. koldt smør
  • ½ dl. kold mælk

    Mørbrad

  • 1 afpudset svinemørbrad (ca. 400 g)
  • 25 g. smør
  • ½ tsk. groft salt
  • Friskkværnet peber

    Fars

  • 500 g. hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 æg
  • 1 tsk. revet muskatnød
  • 1½ tsk. groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 2 knuste fed hvidløg
  • 1 stort revet skalotteløg (ca. 50 g)
  • 250 g. grofthakkede champignoner

    Fremgangsmåde

    Dej

  • Bland mel, salt og bagepulver. Skær smørret i små stykker og smuldr det i melet.
  • Saml hurtigt dejen med mælk og læg den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
  • Brun mørbraden på alle sider i gyldent smør. Drys med salt og peber og lad mørbraden køle af
  • Rør hakkekødet med mel, æg, krydderier, løg og fløde. Bland champignoner i farsen
  • Rul dejen ud på bagepapir til en plade (ca. 30 x 40 cm).
  • Læg halvdelen af farsen midt på dejen, herpå mørbraden og dæk med resten af farsen.
  • Luk dejenderne og den ene langside ind over farsen og pensl med æg i kanten.
  • Fold den anden side op og løft den indpakkede mørbrad, med sammenføjningen opad, over på en bageplade.
  • Pensl med æg og bag mørbraden midt i ovnen i 50-60 min. ved 180° varmluft.