Frikadeller

 

TIP:
Når tiden er gået skal man normalt flytte lidt rund på 'dellerne', så de der har ligget langs kanten af panden kommer ind på midten og omvendt.

Tid: 30 min.
Antal: 13-14 stk.
Credits: Tina K. Frederiksen

Ingredienser

  • 500 g. hakket kalv- & flæskekød (eller bare flæskekød)
  • 1 stort revet løg
  • 2 æg
  • ¾ dl. vand
  • 1½ tsk. salt
  • Peber (meget)
  • 2-3 spsk. mel

    Fremgangsmåde

  • Rør hakkekødet sejt med salt
  • Tilsæt løg, æg, vand og peber godt sammen
  • Tilsæt herefter 2-3 spiseskeer mel (en rigtig spiseske, ikke en måleske) og rør det hele godt sammen.
  • Lad farsen hvile i køleskab i min. 15 minutter
  • Frikadellerne steget 7 minutter på hver side på middelhøj varme