Chiligris

...under majslåg

 

TIP:
Istedet for Chipotlechili i adobosauce eller alternativet Chipotle Morita kan bruges:

  • 2 tsk. stødt chili
  • 2 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. Sambal Oelek
  • Tid: 30 min. + stegetid 2-2½ time
    Personer: 6
    Credits: Ugebladet Søndag

    Ingredienser

  • 1 nakkefilet, ca. 1½ kg.
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. konc. tomatpuré
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 100 g (½ dåse) chipotlechili i adobosauce, fås hos etniske købmænd - alternativt 1-2 spsk. Chipotle Morita (tørret røget chili) fra Santa Maria
  • ½ dl. farin
  • 1 dåse hakkede tomater
  • ½ l. hønsebouillon
  • Salt og peber
  • 1 dåse kidneybønner

    Majslåg

  • 3 dl. kærnemælk
  • 6 æg
  • 250 g. minutpolenta
  • 125 g. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver

    Fremgangsmåde

  • Skær kødet i 8 store stykker og brun dem i en stegegryde der kan gå i ovnen.
  • Tilsæt hakket løg og hvidløg og steg det kort.
  • Rist tomatpuré og derefter krydderier, chili og farin og steg det endnu et par minutter.
  • Tilsæt tomat, bouillon, salt og peber og kog op.
  • Læg låg på og sæt gryden i ovnen ved 175° i 2 timer.
  • Tag låget af, skum fedtet af og bland bønnerne, skyllet i koldt vand, i.
  • Hæld det hele over i et stort ovnfast fad og pil kødet fra hinanden med to gafler.
  • Pisk kærnemælk og æg sammen, tilsæt polenta, mel, bagepulver og 1 tsk. salt og pisk til en klumpfri blanding.
  • Fordel blandoingen over kødet og bag det i ovnen i 30 minutter, til toppen er gylden og bagt.