Græskarsuppe
Tid: 60 min.
Antal: 8 portioner á 2,5 dl.
Credits: Ugebladet Søndag
|
Ingredienser
1,6-1,7 kg. hokkaido-græskar (et meget stort eller to mindre)
4 løg
4-5 fed hvidløg
4-5 cm. frisk ingefær
4 spsk. olivenolie
8 spsk. smør
1,5 tsk karry
50 g. grødris
3-4 kviste timian bundet sammen i en krydderbuket.
Salt
1,5 l. hønsebouillon
1 øko-lime
Evt. creme fraiche
Fremgangsmåde
Skyl og tør græskarrene.
Skær dem i både og fjern kernerne.
Bådene skal ikke skrælles men skæres i småstykker.
Pil løg og hvidløg og hak dem groft - hver for sig
Skæl ingefæren og riv den fint
Sauter græskarstykker, løg og halddelen af det hakkede hvidløg i olie og 3-4 spsk. smør i en stor gryde.
Lad det tage sin tid, ca 8-10 minutter.
Tilsæt karry og sauter et øjeblik længere
Tilsæt ris, revet ingefær, timian, resten af hvidløget og vand til græskarstykkerne er rigeligt dækket
Lad det simre under låg i ca. 30 min.
Fjern timianbuketten og blends resten til en jævn puré - det er lettest med en stavblender.
Hæld ca. 1,5 l hønsebouillon i puréen og bring suppen i kog.
Pisk resten af smørret i suppen o9g smag til med salt, peber, limesaft og en lille smule revet limeskal.
Servering
Serveres med brød og evt. monteret med lidt creme fraiche.