Aîgo bouido

...Fransk hvidløgssuppe

 

Tid: 30 min.
Personer: 4 (forret) / 2 (hovedret)
Credits: Brødrene Price

Ingredienser

  • 1,5 l hønsebouillon
  • 2 stk. laurbærblade
  • 1 smule frisk salvie
  • 12-14 fed hvidløg
  • 6 spsk. olivenolie
  • 8 skiver tørt brød
  • 100 g reven gruyére

    Fremgangsmåde

  • Traditionelt fremstilles denne suppe på rent vand,- "aîgo bouido" betyder "kogt vand", men den smager af lidt mere, hvis man bruger en let bouillon.
  • Kom bouillon, laurbærblade, salvie, hvidløg og to spsk. olie i en gryde.
  • Kog det op for kraftig varme. Dæmp så varmen og lad suppen simre med et låg på klem i et kvarter.
  • Fjern krydderurterne og purer hvidløgene med en stavblender eller passér dem gennem en sigte.

    Servering

    Læg to skiver brød i hver suppetallerken og kom lidt olie på dem.
    Fordel osten over skiverne og kom den rygende varme suppe henover.