Aîgo bouido
...Fransk hvidløgssuppe
Tid: 30 min.
Personer: 4 (forret) / 2 (hovedret)
Credits: Brødrene Price
|
Ingredienser
1,5 l hønsebouillon
2 stk. laurbærblade
1 smule frisk salvie
12-14 fed hvidløg
6 spsk. olivenolie
8 skiver tørt brød
100 g reven gruyére
Fremgangsmåde
Traditionelt fremstilles denne suppe på rent vand,- "aîgo bouido" betyder "kogt vand", men den smager af lidt mere, hvis man bruger en let bouillon.
Kom bouillon, laurbærblade, salvie, hvidløg og to spsk. olie i en gryde.
Kog det op for kraftig varme. Dæmp så varmen og lad suppen simre med et låg på klem i et kvarter.
Fjern krydderurterne og purer hvidløgene med en stavblender eller passér dem gennem en sigte.
Servering
Læg to skiver brød i hver suppetallerken og kom lidt olie på dem.
Fordel osten over skiverne og kom den rygende varme suppe henover.