Saltede mandler

...uundværlig til drinken

 

TIP:
Kan man lide røgede mandler (og har man ikke røget salt), kan man tilsætte en sjat "Liquid smoke" til vandet.

Tid: 60 min.

Ingredienser

  • 125 gram groft salt (eller 100 gram groft salt og 25 gram røget salt)
  • 0,5 liter vand
  • 200 gram mandler

    Fremgangsmåde

  • Kog vand og salt op, til saltet er opløst.
  • Tag saltvandet af varmen, tilsæt mandlerne og lad dem trækket i 20 - 30 minutter.
  • Hæld vandet fra og fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir.
  • "Bag" mandlerne ved 175° (varmluft) i 15-20 minutter - rør ca. hvert femte minut.

    Servering

    Lad mandlerne køle helt af, inden du hælder dem på glas til opbevaring (vent også med at smage til de er kolde, for ellers vil de virke bløde)