Blooming onion

 

Blooming onion er en amerikansk steakhouse specialitet. Det er en hyggelig og anderledes snack til en drink før maden, men kan også bruges som tilbehør til en god steak.

Tid: 40 min.
Personer: 4
Credits: Brødrene Price

Ingredienser

  • 2 meget store salatløg
  • 300 g. mel
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. spidskommen
  • salt og peber
  • 2 store æg
  • 2,5 dl mælk
  • Olie til friture

    Fremgangsmåde

  • Skær den øverste spidse ende af løgene af og pil dem. Bunden, der holder sammen på løgene skal bevares.
  • Læg løgene på skærefladen, og skær dem igennem fra top til bund ca. 1 cm. fra midten. Dette gøres hele vejen rundt, så der bliver 16 snit.
  • Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål. I en anden stor skål piskes æggene sammen med mælken.
  • Læg et løg i melblandingen med bunden ned af. Med en ske øses melet over løget, så det kommer ind mellem alle lamellerne. Vend løget om og lad overskydende mel drysse af.
  • Kom derpå løget over æggemælken, som øses over. Lad løget dryppe af og giv det endnu en tur i melblandingen. Gentag processen med det andet løg.
  • Friter løgene et af gangen i en gryde. Der skal være nok olie til lige at dække løget. Giv det ca. 5 minutter med bunden opad.
  • Vend løget og giv det yderligere 4-5 minutter eller til det er gyldent og sprødt.
  • Fisk løget op og læg det på køkkenrulle, så overskydende olie kan dryppe af. Hold løget lunt i ovnen, mens det andet løg friteres.

    Servering

    Læg løgene på et fad og lad dine gæster bryde sprøde lameller af løgene, som spises med lidt dip.