Vikingesalat

...hvedekerner og blomkål

 

TIP:
Brug evt. en kartoffelskræller til at lave fine skiver af radiserne.

Tid: 30 min.
Personer: 4
Credits: Ugebladet Søndag

Ingredienser

  • 200 g. hele hvedekerner
  • 1 spsk. rapsolie
  • 0,5 spsk. akaciehonning
  • 0,5 blomkål
  • 1 bdt. radiser
  • 2 æbler
  • 1 bdt. forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • Kværnet peber

    Fremgangsmåde

  • Kog hvedekernerne i letsaltet vand eller med lidt bouillon i ca. 15 min.
  • Tag gryden af varmen og lad kærnerne trække i gryden i yderligere 10 min.
  • Hæld vandet fra og vend kernerne i lidt rapsolie og honning.
  • Skyl blomkålet og skær det i små buketter.
  • Skyl og rens radiserne, forårsløg og æblerne. Skær radiser og forårsløg i tynde skiver, æblerne i terninger.
  • Vend hvedekernerne med grøntsagerne, pres de to fed hvidløg over og smag til med friskkværnet peber.