Risotto
...med kylling, bacon og ærter
Kylling og bacon risotto er et hurtig og nem ret til hele familien. Denne opskrift tager kun 40 minutter og er god til en travl hverdag.
Tid: 40 min.
Personer: 4
Credits: goodtoknow.co.uk
|
Ingredienser
4 spsk. solsikkeolie
2 mellem løg, finthakket
2 kyllingebrystfilet, skåret i tern
200 g. bacontern
250 g. risotto-ris
0,6 liter hønsebouillon (brug to terninger)
200 g. frosne ærter
50 g. revet parmasan
Salt og friskkværnet peber
2 spsk. frisk hakket persille
Fremgangsmåde
Varm olien på panden og tilsæt løg.
Svits løgene i 4-5 minutter, indtil de er bløde men ikke har taget farve
Tilsæt kylling og bacon og steg det i 4-5 minutter, til kyllingen er gennestegt.
Kom risottorisene på panden og rør dem godt sammen, så de alle får olie.
Hæld bouillonpå og lad det simre indtil vandet næsten er absorberet. Kom derefter mere bouillon på panden.
Bliv ved med at lade risottoen simre og tilsæt bouillon indtil risene er næsten færdigkogt.
Tilsæt ærterne og kog dem med i 3-5 minutter til de kun lige er møre.
Kontroller at risene er kogt - og hvis de har lidt for meget "bid", så lad det koget lidt emre. Det skal tage 15-20 minutter.
Kom den revne parmasan i og rør det godt ind i risottoen.
Smag til med salt og (rigeligt) friskkværnet peber og drys med friskhakket persille lige inden servering.
Servering
Skal serveres straks - kan ikke stå og vente og egner sig ikke til frysning