Risotto

...med kylling, bacon og ærter

 

Kylling og bacon risotto er et hurtig og nem ret til hele familien. Denne opskrift tager kun 40 minutter og er god til en travl hverdag.

Tid: 40 min.
Personer: 4
Credits: goodtoknow.co.uk

Ingredienser

  • 4 spsk. solsikkeolie
  • 2 mellem løg, finthakket
  • 2 kyllingebrystfilet, skåret i tern
  • 200 g. bacontern
  • 250 g. risotto-ris
  • 0,6 liter hønsebouillon (brug to terninger)
  • 200 g. frosne ærter
  • 50 g. revet parmasan
  • Salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. frisk hakket persille

    Fremgangsmåde

  • Varm olien på panden og tilsæt løg.
  • Svits løgene i 4-5 minutter, indtil de er bløde men ikke har taget farve
  • Tilsæt kylling og bacon og steg det i 4-5 minutter, til kyllingen er gennestegt.
  • Kom risottorisene på panden og rør dem godt sammen, så de alle får olie.
  • Hæld bouillonpå og lad det simre indtil vandet næsten er absorberet. Kom derefter mere bouillon på panden.
  • Bliv ved med at lade risottoen simre og tilsæt bouillon indtil risene er næsten færdigkogt.
  • Tilsæt ærterne og kog dem med i 3-5 minutter til de kun lige er møre.
  • Kontroller at risene er kogt - og hvis de har lidt for meget "bid", så lad det koget lidt emre. Det skal tage 15-20 minutter.
  • Kom den revne parmasan i og rør det godt ind i risottoen.
  • Smag til med salt og (rigeligt) friskkværnet peber og drys med friskhakket persille lige inden servering.

    Servering

    Skal serveres straks - kan ikke stå og vente og egner sig ikke til frysning