Mini Calzoner

...som IKEA's - bare bedre

 

Tid: 2 timer
Antal: 24 stk.
Credits: valdemarsro.dk / Pia Ihlenstadt

Ingredienser

  • 25 g. gær
  • 5 dl. vand
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 300 g. durummel
  • 700 g. hvedemel
  • 1 spsk. olivenolie, til at smøre skålen med
  • 1 spsk. hvedemel, ekstra til udrulning

  • 2 glas pizzasauce / pizzatopping
  • 2 ps. revet mozarella

    Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i en skål med det lunkne vand.
  • Kom durummelet , olivenolie og salt i og lidt efter lidt tilsættes hvedemelet under omrøring og det æltes sammen til en smidig dej – tilsæt kun mel til dejen er smidig.
  • Ælt dejen på bordet i et par minutter.
  • Vask skålen (plejer ikke at vaske den) og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Du må endelig ikke lade være med at bruge olie i dejen, for at spare på fedtet. Olien gør dejen smidig, nem at arbejde med og skorpen ekstra god.
  • Lad dejen hæve i 45 minutter til en time på køkkenbordet, men gerne længere tid på køl, hvis du har tid.
  • Dejen æltes og deles i 24.
  • Stykkerne rulles ud til ca 10-15 cm i diameter.
  • Pizzasauce og mozzarella kommes på. Hold den yderste cm fri for fyld.
  • Fugt kanten med vand, fold sammen og tryk samlingen til.
  • Bages ca. 15 min på 180° varmluft.