Pasta Carbonara

...klassisk romersk pastaret no. 4

 

Da Spaghetti alla Carbonara er en af de retter, hvor kvaliteten virkelig topper på få ingredienser - så er det vigtigt at bruge en bacon af rigtig god kvalitet og med god smag. Det gør virkelig en stor forskel i retten.

Tid: 20 min.
Personer: 4
Credits: valdemarsro.dk

Ingredienser

  • 400 g bacon (gerne blandet baconstykke og bacontern).
  • 1 tsk smør
  • 1 løg, i tern
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 2 æg
  • 50 g. parmesan
  • Sort peber, friskkværnet

    Tilbehør

  • 400 g spaghetti, kogt al dente
  • 50 g parmesan, friskrevet

    Fremgangsmåde

  • Kog pastaen, til den er perfekt mør med bid.
  • Skær baconen i tern og steg på en pande ved middelhøj varme, til det er sprødt og stadig saftigt. Kom baconen på en tallerken med fedtsugende papir.
  • Kom smør på panden med baconfedt og sauter løgene, til er bløde og klare.
  • Tilsæt bacon og fløde. Lad fløden bruse kort op.
  • Tag panden af varmen og rør æg i samt den kogte pasta, og bland retten godt sammen med den friskrevne ost.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber.

    Servering

    Serveres med parmasanflager samt salat