Pasta Carbonara
...klassisk romersk pastaret no. 4
Da Spaghetti alla Carbonara er en af de retter, hvor kvaliteten virkelig topper på få ingredienser - så er det vigtigt at bruge en bacon af rigtig god
kvalitet og med god smag. Det gør virkelig en stor forskel i retten.
Tid: 20 min.
Personer: 4
Credits: valdemarsro.dk
|
Ingredienser
400 g bacon (gerne blandet baconstykke og bacontern).
1 tsk smør
1 løg, i tern
2,5 dl. piskefløde
2 æg
50 g. parmesan
Sort peber, friskkværnet
Tilbehør
400 g spaghetti, kogt al dente
50 g parmesan, friskrevet
Fremgangsmåde
Kog pastaen, til den er perfekt mør med bid.
Skær baconen i tern og steg på en pande ved middelhøj varme, til det er sprødt og stadig saftigt. Kom baconen på en tallerken med fedtsugende papir.
Kom smør på panden med baconfedt og sauter løgene, til er bløde og klare.
Tilsæt bacon og fløde. Lad fløden bruse kort op.
Tag panden af varmen og rør æg i samt den kogte pasta, og bland retten godt sammen med den friskrevne ost.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
Servering
Serveres med parmasanflager samt salat